Epean Studio by Fei Wang

| 4 comments

Epean Studio by Fei Wang

This office in a Shanghai warehouse, designed by Fei Wang of Atelier Ten, features a staircase that narrows from four metres wide at its foot to two metes at the top.

Epean Studio by Fei Wang

Called Epean Studio, the offices were created for an exhibition-design firm and house 100 members of staff.

Epean Studio by Fei Wang

The project involved adding four new floors, including a split level on the second storey, supported on columns away from the exterior walls.

Epean Studio by Fei Wang

The central staircase leads to all levels, turning a corner and continuing to diminish towards a conference room on the top storey.

Epean Studio by Fei Wang

Photographs are by Shui Yanfei and Fei Wang.

Epean Studio by Fei Wang

Here's some more information from Fei Wang:


Epean Studio, Shanghai, China, 2010

Epean China is a leading exhibition design company and they wish the new office show their specialty and characteristic, with new working and exhibiting culture.

Epean Studio by Fei Wang

The new office is renovated from an old warehouse 600 sqm and 7.2m high, partially 10m high.

Epean Studio by Fei Wang

Since the entrance is set and windows vary on different walls and the office will contain 100 staffs, the design is very challenging.

Epean Studio by Fei Wang

The new office is divided into 3 parts horizontally, and 2levels for office rooms and 3 levels for open design studio respectively vertically.

Epean Studio by Fei Wang

All horizontal slabs are attached with columns and away from exterior walls to get flowing natural light and air.

Epean Studio by Fei Wang

A diagonal wall cut in the central open space to create the balance between the front and back.

Epean Studio by Fei Wang

A grand staircase diminishes from 4m wide to 2m while rising, creating a strong Anamorphosis and connecting all 5 different levels from left, right, front and back.

Epean Studio by Fei Wang

The staircase continue diminishing after turning 180 degrees following the high wall to connect the big conference room, opening up and as floating above cloud.

Epean Studio by Fei Wang

A very unique simple and dynamic working, communicating and exhibiting space is created, by simple but sophisticated spatial arrangement, pure details and visual and corporal perception.

Epean Studio by Fei Wang

Location: Shanghai
Client: Epean China
Architecture and Interior Design: Wang Fei
Epean Studio by Fei Wang

Click above for larger image

Collaborator: Epean China
Area before renovation: 600sqm
Gross Floor Area after renovation: 1400 sqm

Epean Studio by Fei Wang

Click above for larger image

Structure: Zhang Jiancheng
Design: April 2010
Construction finished: August 2010
Photography: Shui Yanfei, Wang Fei


See also:

.

Origami Stair by
Bell Phillips
Daylight Entrance by
Daniel Rybakken
House Antero de Quental
by Manuel Maia Gomes
  • the modulor

    just love it!

  • Phil

    so let me get this straight…'a staircase that narrows from four metres wide at its foot to two metes at the top'… wow.

  • Clerance

    整体很酷
    但是那个“好好学习天天向上”以及红卫兵的那个画跟整个环境很不达,显得有点做作。

    • Olivia

      slightly argree with u, but the real intention of interior design about "好好学习天天向上" is to encourage peolpe, and this more like a design which contains Chinese traditional curture inside.