WOW Sendai by Upsetters Architects

| 5 comments

WOW office by Upsetters Architects

Upsetters Architects of Japan have completed the interiors for the new offices of  visual design studio WOW, located in Sendai, Miyagi Prefecture, Japan.

WOW office by Upsetters Architects

Large panoramic windows wrap around the open-plan space and a lack of internal partitions allow workers to enjoy views of the city.

WOW office by Upsetters Architects

Blocks of timber lining one wall of the space provide informal seating.

WOW office by Upsetters Architects

Photographs are by Yusuke Wakabayashi.

WOW office by Upsetters Architects

More about WOW »
More office interiors on Dezeen »

WOW office by Upsetters Architects

Here's some more information from the architects:


WOW sendai / upsetters architects

An office refurbishment for WOW, which is a visual design studio based in Tokyo, Sendai and Florence.

WOW office by Upsetters Architects

The office is slender and located in the office building in front of Sendai Station. It also commands a panoramic view of the City and comparatively large for its staff’s number.

WOW office by Upsetters Architects

We attempted to place as few partitions as possible, which can make the workers and visitors enjoy the beautiful panoramic view, to show WOW’s multidisciplinarity and freedom from the existing categorisation.

WOW office by Upsetters Architects

The working space is loosely divided into four sections according to the professions with no clear boundary.

WOW office by Upsetters Architects

However, instead, it is attempted that all the personal spaces have enough distance in-between and each gaze would not be met so that they can concentrate on working even though the space is not isolated.

WOW office by Upsetters Architects

Cut timbers are piled by the windows, with which people can flexibly compose what they want. They are supposed to be used as a bench, a desk and so on.

WOW office by Upsetters Architects

The communication in the “free” space would not be such a formal meeting but a beneficial chat, which must be more fit for the feeling and situations at the moment.

WOW office by Upsetters Architects

The reason why we just piled cut timbers instead of complete furniture is that the workers can participate in the spatial design even during their use if the space is incomplete.

WOW office by Upsetters Architects

Moreover, the redundancy and incompleteness can indicate their challenging way of working.

WOW office by Upsetters Architects

The blank space at the entrance is expected to be used for the examinations of their installation work. It is, therefore, covered with artificial turf so that people can sit on the floor.

WOW office by Upsetters Architects

Click for larger image

Project name : WOW sendai
completion Date : 2010.10
type : Interior Design
location : Sendai,Miyagi,JPN
total floor Area : 188sqm
Total direction : TOKYO DESIGN LAB INC.


See also:

.

Harajyuku MTG point by Upsetters Architects Reed Space by
Upsetters Architects
Brandbase Pallets by
Most Architecture
  • maxence

    Great job with the light.

  • http://www.facebook.com/razifohnas Muhamad Razif Nasruddin

    Blew me away with great detail.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000484007310 Johann Koenitz

    Yeah! I love that this is not any more a place to work. Its one of the places where the people spend a big part of theirs life. So: use the same light like at home.

  • mark m

    pls tell me that your beautiful place still intact after the unimaginable catastrophe…

  • http://www.facebook.com/paradigm411 Chris McCorkle

    @mark m, I had the exact thought when I saw this post.