House in Hiyoshi by Camp Design Inc.

| 4 comments

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Glass screens slide back and forth across a timber grid that divides this apartment in Japan.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Tokyo architect Yusuke Fujita of Camp Design Inc. removed a number of original walls from the apartment as part of the refurbishment.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Textured glass panels obscure the view through the timber frame where it fronts a bathroom, whilst clear glazing infills the frame elsewhere.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

In the kitchen, a sink and oven are contained behind a central timber partition.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Camp Design Inc. refurbished another apartment this year, which looked like the builders hadn't quite finished - see that project here.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Photography is by HATTA.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

Here's a little more information from Fujita:


House in Hiyoshi

It is a renovation project of the apartment for young husband and wife.

House in Hiyoshi by Camp Design Inc

By the wooden glass sliding door, it considered giving various deployment indoors. Glass has an effect like the screen to which it not only lets a look pass, but it changes delicately how whose room over there is visible.

Moreover, glass can say it also as the material which makes distance.

In the small scale of a residence, it is effective as a material which produces moderate depth. And a multistory boundary can be made by combining with the sliding door which has a function of the two poles of opening and closing.

The distance of rooms and the difference in textures, or it builds an interactive life space. It is a trial which extends the possibility of the wooden glass sliding door.

  • http://www.granitetransformations.com/blog Alex Levin

    first pic is scary

  • mike g

    this house is ready for immediate posting on unhappy hipsters:
    http://unhappyhipsters.com/page/4

  • Mario

    It makes the impression of a dentaloffice, not very domestic. Nevertheless I like the used materials.

  • KKK

    Seems like a reception desk : the kitchen island. Why Japanese architects do not like to place furniture in their photographs? Its a domestic space not a gallery. So boring.