Cottrell House by The Decorators
and Meanwhile Space

| 3 comments
 

A dilapidated car showroom in north-west London has been transformed into this flexible workspace by Hackney designers the Decorators and community initiative Meanwhile Space (+ slideshow).

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

Meanwhile Space set up the communal office for creatives to hire. Cottrell House is located on the ground floor of a vacant building close to the stadium and arenas in Wembley.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

"The design of the space responds to the context of Wembley, whose landscape is regularly transformed by the large scale events of Wembley stadium," said designers The Decorators.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

A central table in the shape of the nearby national stadium can be surrounded by blue curtains to create a private meeting room.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

The unit also contains a cafe, a shared studio, eight fixed desks and hot-desking spaces, which are hired out to more than one occupant to use at different times.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

Metal-framed desks backed with peg board can be wheeled outside and used as stalls so designers can flaunt their wares during an event at the stadium.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

Black and white tiles randomly pattern the floor, while smaller ones cover the circular columns in a similar style.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

The space was built by volunteers in exchange for free membership at the venue.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

More unusual offices on Dezeen include one where walls are peeled back to reveal meeting rooms and a Stockholm branding and design agency with surfaces that resemble cardboard boxes.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

Cottrell House visual identity was developed by Guglielmo Rossi. Photos are by Dosfotos.

See more office design »
See more architecture and design in London »

The following information was sent to us by the designers:


Cottrell House is an enterprise space in Wembley set up by Meanwhile Space and initiated by Brent Council to support local start-up businesses and entrepreneurs with affordable workspace.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

Cottrell House overlooks the fast paced, large scale development of Wembley City and is almost invisible amongst the shadows of it's grand structures. In these shadows, meanwhile projects like Cottrell House are providing local alternatives to inaccessible and intangible large scale development.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

For this project The Decorators worked with Meanwhile Space to convert the ground floor of a prominent, long term vacant, building on Wembley Hill Road.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

This former retail unit was rearranged to provide a small cafe, one shared studio for rent, eight fixed desks for hire and hot-desking space, catering for different needs and budgets.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

The space was built with volunteers from Meanwhile Space's Coming Soon Club, who gave time to the project in exchange for free membership days at Cottrell House.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

The design of the space responds to the context of Wembley, whose landscape is regularly transformed by the large scale events of Wembley stadium.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

A central round table with the profile of the stadium was built to give room to the many other things Wembley has to offer beyond its football matches.

Cottrell House by The Decorators and Meanwhile Space

The self-contained desk units can be wheeled outside and reconfigured as market stalls to provide an opportunity for makers of Wembley to sell and promote their work.

  • David

    Curtains are back.

  • Dave Gronlie

    Should look really nice once they finish the ceiling.

  • that guy…

    Yup, thats definitely a design workspace. You can can tell by the random hanging plant on the ideas board (aww… student days).