Canteen Campus, Martinsried Campus
by Auer+Weber+Assoziierte

| 5 comments

Architectural photographer Roland Halbe has sent us his photos of a university building in Martinsried, near Munich, by German studio Auer+Weber+Assoziierte.

Top and above images copyright Roland Halbe

Called Canteen Campus, Martinsried Campus, the project comprises a canteen and child-care centre.

Above image copyright Roland Halbe

The building is covered in trellis-like wooden cladding.

Here's some text from the architects:

--

Canteen Campus Martinsried, Munich

Within the north-south oriented building layout of the future campus grounds at Martinsried, the new building, which comprises a canteen and child care centre, has a status of its own.

Above image copyright Roland Halbe

The building, with a quadratic base form, presents itself as less of a free-standing structure than as an integral element of the open space concept.

Click for larger image

Like a gazebo, the low building, with a trellis-like timber external façade, blends into the landscaped garden.

Click for larger image

Project data

Client    Freistaat Bayern v.d. Bayerisches Staatsministerium der Wissenschaft v.d. Staatliches Bauamt München

Address Großhadener Straße 6, 81375 Planegg-Martinsried
Client: Freistaat Bayern v.d. Bayerisches Staatsministerium der Wissenschaft v.d. Staatliches Bauamt München
Architects: Auer+Weber+Assoziierte, Munich
Philipp Auer (Associate)
Outdoor facilities: Luska, Karrer+Partner, Dachau

Click for larger image

Engineering

  • structural Mayr-Ludescher, Munich
  • mechanical IB Dickert, Sinzing
  • electrical IB Koscheinz & Partner, Ruhstorf a. d. Rott
  • building physics AC CON GmbH, Greifenberg
  • kitchen Staatl. HBA, Munich

Click for larger image

Award of contract 2005
Completion of work 2009

Click for larger image

Gros square area 4.240 m2
Gros cubic volume 17.800m3
Main floor space 2.030m2

Total building costs  €  10,40 Mio

Click for larger image

  • dalstonrosi

    nice.

  • http://studio67.wordpress.com armeyn

    good photograph, but poor detail..

  • http://zetaarquitectos.blogspot.com Nicolas

    is like a parallel “parron”

  • g. b.

    wow, a square! i’m impressed…

  • qwerty

    Wow an inane comment, i’m impressed…