Back Side Flip 360° by O-S Architectes

French architects O-S created this temporary installation at Hotel Saint-Côme in Montpellier, as part of the Festival des Architectures Vives 08.


The installation is made of cardboard boxes, as you can see.


Here's some info from the architects:


This small scale temporary project underlines and sublimates the intimate character of the Hotel Saint-Côme’s courtyard, emblem of the 18th century architecture of Montpellier. The courtyard becomes a field of experiences, where a spatial kaleidoscope comes out from nowhere to surprise the visitors.


The raw material of our intervention is made of cardboard materials. We hijacked 40x40cm packaging boxes that generate by accumulation an extruded portico (computing CAD process). A warm, bright and reflective skin covers the interior walls, creating a contrast with the rough external surface.


Nibbling holes offer and provide views and frames between the inside and outside, leading the light deep in this cave.  The intensity of feelings varies depending on the position of the stroller, who walks trough this kaleidoscope in a dizzying play of shadows and colours.