Power Office by i29 and
Eckhardt & Leeuwenstein

| 9 comments

power-office-by-project-i29_mg_4002-top.jpg

Interior architects i29 and architecture firm Eckhardt & Leeuwenstein have designed a series of boardrooms for an investment group in Amsterdam.

power-office-by-project-i29_mg_3984.jpg

The designers wanted to make each board member feel as though they were under a spotlight.

power-office-by-project-i29_mg_3985.jpg

The project, entitled Power Office, features oval-shaped areas of contrasting carpet and furniture to suggest pools of light cast by the dome-shaped pendant lights.

power-office-by-project-i29_mg_4004.jpg

The office comprises three boardrooms and a lounge that are located in an existing 17th century building in the Gouden Bocht area of Amsterdam.

power-office-by-project-i29_mg_4002.jpg

More stories about i29:

Gummo offices by i29
Panta Rhei school interior by i29

Below is some text from the designers:

--

The board of an investment group in capital stock, wanted to have a self-called ‘power office’. i29 l interior architects and Eckhardt&Leeuwenstein, two offices which collaborated during this project, created this by placing every board member in the spotlight on a playful way.

power-office-by-project-i29_mg_3970.jpg

All three boardrooms and a lounge are executed in an overall design concept. Large round lampshades, spray painted gold on the inside, seem to cast light and shadow oval marks throughout the whole space. By this, a playful pattern of golden ovals contrasts with the angular cabinets and desks, which are executed in black stained ash wood. In the flooring the oval shaped forms continue by using light and dark grey carpet. Also, these ovals define the separate working areas.

power-office-by-project-i29_mg_3968.jpg

The lounge area has, in combination with the white marble flooring these same light/shadow patterns that cover the bar and benches in silver fabrics. This area can be used for presentations or social working, with an integrated flat screen in the bar and data connections in all pieces of furniture. The existing space is set in a 17th century historic building, at one of the most famous canals of Amsterdam called ‘de gouden bocht’. All existing ornaments and details are painted white.

  • lsd

    this is so smart… I really love it (especially the first one). very simple and pure.

  • tanya telford – T

    i like the office, kept some of the original features but still made it very contemporary – somehow i think they’ve managed to make the office look a little jolly (but not too much and still serious at the same time), i like it.

  • Jes

    I like the design so so so so much!!!
    simple but creative!!

  • joushua

    i dont like it, and i dont like whom likes it

  • baylee

    lol at the post above…

  • http://designvagabond.blogspot.com { kattyface }

    a refreshing design! love the modern/traditional blend of elements.

  • http://arkiqbai.multiply.com jzi

    this is great!! it is really done with wit and it is very innovative……. well everything in the interior looks as if they’re in outer space of a 3d object.. i love the idea of creating something out of the box without forcing something….

  • http://tony-fromhere.blogspot.com tony harding

    Quite frankly it seems a visual mess : The boardroom is too clever by half and consequently not clever enough & the contrasting leaps between white/black & various materials is so sharp it reminds me of toothache and not the continual nagging pain but the good old ‘hitting the nerve’ type.

  • http://tony-fromhere.blogspot.com tony harding

    Because my last comment was so negative my conscience obliges me to offer some sort of reasoning for why I said what I did. The use of curves, whether in painting, design or architecture, seem to demand special attention. Horizontals & verticals possess a more or less constant visual speed along their length but the curve not only introduces a variable speed it also suggests ‘mass or volume’. The latent ‘energy’ within a curve is such that when several are enclosed within the same visual framework, a room or a painting, the eye is being pushed and pulled all over the place & this is where my criticism of the office spaces sprung from. I apologise for this sort of addendum but it seemed more just to add it than to just leaving things in the air.