Marni store Las Vegas by Sybarite

| 4 comments

London architects Sybarite have completed the interior of a store in Las Vegas for fashion brand Marni, which features stainless steel rails snaking through the space.

The rails are attached to a cash desk at one end and a fibreglass display stand for shoes at the other, while the grey walls feature convex and concave bubble shapes.

The store has a polished concrete floor with large circular apertures in the ceiling, which are covered by stretchy material and back-lit.

Accessories are displayed in back-lit fibreglass boxes set into the walls.

More about Sybarite on Dezeen:

Stefanel store in Frankfurt (October 2009)
Marni store in New York (May 2009)
Alberta Ferretti store in Los Angeles (February 2009)

Here's some more information from Sybarite:

--

Sybarite Press Release Text: Project 284 – Marni Las Vegas

Sybarite’s design for the new Marni flagship at the Crystals in Las Vegas was inspired by the image of a cracking whip, seemingly suspended in mid-air as it unfurls. Defining the perimeter, this sinuous ‘lasso’ of stainless steel encircles the boutique, providing hanging space for the RTW collection. At one end it is anchored by the cash and wrap desk, and at the other it morphs into a sculptural wall inset with fibreglass shoe displays.

Painted smooth grey, the curving walls are broken up by an array bubbles in relief - randomly concave and convex, backlit and shadowed - which build up in textural composition. A selection of accessories are displayed in some of the recessed bubbles, enhancing the perception of value and uniqueness. Other sections of the perimeter contain backlit fibreglass display boxes and scattered throughout are suspended mannequin pieces in a mix of natural fibreglass and pearlescent purple lacquer, a new finish inspired by Marni’s latest accessories collection. Beyond the walls is space for fitting rooms, stock room and office.

Freestanding elliptical display tables, also in pearlescent purple, offer additional display surfaces and clusters of white PVC stools and soft grey wool rugs provide comfy seating. In the ceiling, giant Barrisol discs echo the bubble motif of the walls and cast soft diffuse light, while the polished concrete floor provides a clean backdrop. Similarly, the exterior treatment is minimalist. Rather than a conventional window display, a simple glass facade with a few hanging mannequins allows a clear view into the shop, putting the collection centre-stage to draw the attention of traffic from the busy escalators nearby.

Shop address: The Crystals, Las Vegas
Client: Marni, Milan, Italy (Consuelo & Gianni Castiglioni)
Architect: Sybarite, London, UK (Simon Mitchell, Torquil McIntosh, Giorgia Cannici)
Site Architect: Creative Design Architecture, Las Vegas (Rami Atout)
Main Contractor: Modus srl, Italy (Massimiliano Tiezzi)
Specialist Contractor: Soozar, Shanghai, China (Susan Heffernan, Doukee Wang)
Shop Area: 220 m²

  • chris

    homage to future systems?

  • http://deleted duc

    very beautyful !!!

  • http://www.behance.net/AlexChristoff/Frame Alexander Christoff

    Impressive work, well-done!

  • Michael

    I enjoyed the rail until it ended into the amorphous mirrored blob shelf.

    Honestly, it would have been more interesting to have the rail split at the end like it does where it emanates from a node in the middle of the rack. I would have liked to have seen the rail(s) continue into a framework in which the shelves were hung from. Differentiating the rail from the walls would have been further expressed instead of going with round cubbie holes.

    Otherwise, I love the idea!