Framed by Stuart Haygarth

| 11 comments

Framed by Stuart Haygarth

London Design Festival: designer Stuart Haygarth has installed picture-frame offcuts in stripes either side of a marble staircase at the Victoria & Albert Museum for the London Design Festival.

Framed by Stuart Haygarth

Called Framed, the installation leaves a ziz-zag path between the painted frames, which were collected from art framers John Jones.

Framed by Stuart Haygarth

The installation remains in place until 26 September.

Framed by Stuart Haygarth

See all our stories about the London Design Festival »

Framed by Stuart Haygarth

Here's some more information from


The Victoria & Albert Museum is the hub for this years London Design Festival. I was invited to create an installation in collaboration with John Jones the art framers using frame mouldings as the raw material.

Framed by Stuart Haygarth

The end result called ' Framed ' is on display from 18-26 September on a fine marble staircase leading to the architecture rooms.

Framed by Stuart Haygarth


See also:

.

Found by Stuart Haygarth
at Haunch of Venison
Drop Chandelier by
Stuart Haygarth
Optical chandelier by
Stuart Haygarth
  • http://www.adaptcreative.co.uk/ patrick

    I love the re-purposing of found objects to create something new and aesthetically different. Caught his show at Haunch of Venison earlier this year which was inspirational. http://www.adaptcreative.co.uk/2010/01/stuart-hay

  • http://www.johnjones.co.uk Kate Jones

    Collaborating with Stuart has been an incredible process and we've enjoyed testing our traditional skills in the building and installation of the piece. We currently have one of Stuart's beautiful chandeliers in our gallery space at John Jones, open Mon – Fri 10-5pm and Sat 10-3pm.

  • http://www.luisarrivillaga.com luis

    i love it… the concept is very strong. good job. simple as it gets.

  • Ann

    Looks nice.
    They just don't look like offcuts to me.
    How small was the smallest and longest offcut?
    Have they been glued to reassample a 30 cm piece?

    • admin

      The piece was created by reappropriating numerous sections of timber mouldings that were surplace to requirement, some could be used as they were, others were re-machined to fit with Stuarts requirements. Of coures, to create such a visually striking effect, a lot of effort went into measuring, cutting and assembleing these elements, then each section was coloured and finished to fit with the initial specification. I believe Stuart Hagarth and the whole team at John Jones have worked fantastically together and it is a shame this installation wont grace the staircase at the V&A longer.

  • guest

    true beauty

  • Herrmann

    omg- where is the handrail, what about wheelchairpeople, this is not working at all!!!
    how can you do such a thing?? horrible!
    and way tooo bright and colorful- are you a hippie??!!

    • jos

      Your comment made me laugh, but not in a good way, I guess.

      Are you being serious?

      If so :I bet the 'wheelchairpeople' won't manage to get on this these stairs with or without the frames.

    • jhana

      u are an idiot that its art not actually have to fit in every necessity wheelchair people cant go anyway through that corridor

  • http://twitter.com/chrisbamborough @chrisbamborough

    Simple but very exact, like it.

  • rock

    engaging for its colour + repetition/variation, but it is retoric, unfortunately.
    its a well executed installation, thankfully temporary.