Mint by Epitaph

| Leave a comment

Mint by Epitaph

Japanese studio Epitaph have remodelled the interior of this bungalow in Iwate, Japan, by removing internal walls and exposing the roof truss structure.

Mint by Epitaph

Called Mint, the 35-year-old, steel-framed building has been transformed into an open-plan home.

Mint by Epitaph

Exposing the roof structure creates height, opening up the space even more.

Mint by Epitaph

A sliding door partitions the bedroom from the rest of the space.

Mint by Epitaph

A strip of wooden cupboards and flooring on one side of the space provides a contrast to the predominantly white interior.

Mint by Epitaph

Here's a bit of text from the designers:


" mint "

This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel.

Mint by Epitaph

The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room.

Mint by Epitaph

We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with the removal of the partition wall.

Mint by Epitaph

The finish material of the space that became one was changed according to the layout of old times.

Mint by Epitaph

However, neither the structure nor the window have been changed. Because we tried to tie the past of the owner and a new space.

Mint by Epitaph

Sunlight from the window and the light of the lighting obscure the boundary. It help the connection of time and the connection of the space.

Mint by Epitaph

Toilet and lavatory and bathroom and hall are walled. All other spaces are connecting but the bedroom can be partitioned with the sliding door.

Mint by Epitaph

Above: plan before renovation

Project name:mint
Architect::epitaph (naoki horiike and norihisa asanuma)
Use::Private house
Area::77sqm
Location::Iwate, Japan

Mint by Epitaph

Above: plan after renovation


See also:

.

AZB by
Geneto
Fiat Lux by
Label Architecture
More interior stories
on Dezeen