Rhus Ovata Tel Aviv by k1p3

| 4 comments

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Karina Tollman and Philipp Thomanek of Israeli studio k1p3 have completed the interior for this fashion boutique in Tel Aviv, with a contiunous metal clothes rail dividing the store lengthways.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

The shop's window was narrowed leaving a horizontal strip of glass in the centre, while mannequins and displays inside are lined up to run parallel with the street.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Display stands and counters are made of MDF while horizontal lights hover over the central rail.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

More retail interiors on Dezeen »

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Photographs are by Daniel Sheriff.

The following information is from the architects:


k1p3 architects designed a new flagship store for the fashion label Rhus Ovata in Tel Aviv.

The premises are located on a busy fashion shopping street, the Rhus Ovata brand identifies itself as a subversive brand and therefore chose a shop set back from the sidewalk. The architects' concept for the shop was born from this position, trying to accentuate the depth of the shop. Creating a horizontal layering parallel to the street.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

The shop façade was redesigned, using steel to close the lower and upper parts of the vitrine and leaving a clear horizontal strip through which the shop shines and draws passers-by in. Openings were introduced in the back wall exposing a back garden.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

The materiality was kept minimal and basic in its nature narrowed down to a rectangular steel profile and MDF, and the style draws references from contemporary art.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

The shop displays both the Rhus Ovata collection and it's 'Borrowed' vintage accessories collection. The collections were organized in the space according to the layers concept.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

The majority of the fashion collection is hanging on a continues single axis across the entire width of the space with three passages crossing it where the steel profile is set into the floor. In the entrance the same steel profile suspends from the ceiling creating a topography within the space.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Along the backdrop of the shop, the 'Borrowed' collection is displayed in a library next to selected art books and alongside it is a wall installation of vintage scarves.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Special diamond shaped hangers were designed and hand made to present the bags on a single column.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

A great emphasize was given to the design of custom made light bodies. The light bodies generate a dialogue with the floor plan highlighting its orientation and creating a hierarchy in the space.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

Long horizontal lamps were designed emphasizing the long suspended rack creating a 'highway' of light in alternating positions above it. Vertical, mushroom like, lamps were designed to highlight particular points in the space.

Fashion Boutique by k1p3 Architects

And pink neon was used for the logo, casually leaning against a wall, repeating around the single column. The logo and packaging branding is by Koniak design.

Fashion Boutique by k1p3 Architects


See also:

.

Ahoti by
Studio Lama
Hila Gaon bridal store by
k1p3
Fashion Studio by
Irena Kilibarda
| 4 comments

Posted on Tuesday, November 30th, 2010 at 12:19 pm by Catherine Warmann. See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • http://www.francoisbeydoun.com French1st

    The overview gives me the impression that the decorative elements are not linked
    between each another… I have the feeling of disharmony!

  • Locomotiv

    dis-harmony is harmony

  • omri

    how can disharmony be harmony? what is the "dis" is for?
    lots of good intentions. looks like a collage made of ideas taken from different places.
    the tubes idea should have been pure.

  • Anna

    Love the lights above rail and counter.
    And the scarves composition on the wall.
    Very beautiful though I would get rid of the manequins.