The Surgery by Post-Office

| 5 comments

Dezeen Office by POST OFFICE

Here are some photographs of Dezeen's new offices at The Surgery in north London, designed by London studio Post-Office.

The Surgery by Post-Office

One wall of the entrance and meeting room on the ground floor is covered by a long golden curtain, concealing doors to the kitchen, bathroom and storage.

The Surgery by Post-Office

The meeting area is furnished with London designer Philippe Malouin's Market Table (see our earlier story here) and Hanger Chairs (see our earlier story here).

The Surgery by Post-Office

The first floor office features mobile work benches made of standard-section softwood and grey MDF.

The Surgery by Post-Office

Lamps by Malouin on long flexes and a standard shelving system mounted in one wall allow storage and lighting to be reconfigured as needed.

The Surgery by Post-Office

The interior is painted white throughout with a hardwearing gloss floor.

Dezeen Office by POST_OFFICE

The Surgery branding is by Zerofee.

Dezeen Office by POST_OFFICE

Photographs are by Edmund Sumner.

Dezeen Office by POST_OFFICE

Here are some more details from Post-Office:


Dezeen

Working with a compact space and budget, our brief was to turn an old doctor's surgery in Stoke Newington into a light, clean place in which the Dezeen staff could work and relax.

Dezeen Office by POST_OFFICE

The brief led us to develop solutions that were inexpensive and lo-tech, both designing custom items and adapting existing products from Philippe Malouin to suit the needs of the Dezeen office. Within the building, the upstairs-downstairs axis helped clearly delineate a work and relax programme; the ground floor acting as entrance and meeting space, the first floor a separate place of work.

Dezeen Office by POST_OFFICE

Thematically, the two spaces required different approaches - upstairs was designed as a 'workshop', using untreated raw materials and an almost monochrome, muted colour palett. The walls and ceiling are clad in birch plywood, with all other structural surfaces painted white, including using a cost effective hard-wearing floor paint.

Dezeen Office by POST_OFFICE

The custom designed moveable desks utilise standard shop-bought timber for the frames and grey MDF desktops. Standard shelving uprights are integrated into the plywood wall to allow for an adaptable configuration of shelves, coat hooks and strip lighting.

Dezeen Office by POST_OFFICE

The ground floor space was designed as a clutter-free, light-filled oasis, combining exuberant touches with the restrained raw material aesthetic established upstairs. The focus of the room is a custom built meeting table, also constructed from standard timber elements with a construction plywood tabletop, designed to hang objects such as magazines and the Philippe Malouin 'Hanger' chairs, which can be hooked onto the central bar or lifted off and unfolded for use.

Dezeen Office by POST_OFFICE

In addition, the clean gallery-like space serves as an ideal backdrop for the Dezeen Watch Store. The reflective gold curtain brings an unexpected touch of luxury and play, whilst enhancing the brightness and warmth of the large skylight overhead.

Dezeen Office by POST_OFFICE

This project aimed to celebrate economical raw materials and create a space that was flexible, functional and enjoyable.

Dezeen Office by POST_OFFICE

Established in 2009, Post-Office is a London-based architectural and interiors design practice lead by Philippe Malouin. The Post-Office aesthetic mixes unexpected materials with an artful sensibility to create clean, utilitarian yet often surprising spaces.

Dezeen Office by POST_OFFICE


See also:

.

Facebook Headquarters
by Studio O+A
Google office by
Scott Brownrigg
Wieden + Kennedy offices
by Featherstone Young
  • lemonade

    I like the window, it give us a shinning space to work or do anything else.
    the flexiable , functional "box" contain a lot of fun with enjoyable working.

  • Steve

    hm, the desk reminds me…… http://patrick-frey.net/Projects/Marketing/Market

  • http://bravdesign.net Bravdesign

    What a great space to work! Congratulations! Stoke Newington is such a cool place to be.

  • Karen

    love the market table and hanger chairs, very practical and comtemporary

  • dov

    so insane amazing!!