Très Bien shop by Arrhov Frick

| Leave a comment

Très Bien shop by Arrhov Frick

Mirrored walls conceal a photography studio at the centre of this clothes store in Malmö, Sweden, by architects Arrhov Frick.

Très Bien shop by Arrhov Frick

The mirror-clad studio is mobile and can be slid into different positions around the Très Bien shop floor.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Garments and shoes are displayed on stainless steel tables and racks, which can also be reconfigured.

Très Bien shop by Arrhov Frick

New clothing lines are photographed in the hidden studio then uploaded to the retailer's online shop.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Housed inside a former textile factory, the shop has weathered timber floorboards that contrast with a new concrete floor in the entrance lobby.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Similar clothes stores recently published on Dezeen include a London boutique with rails made of scaffolding and a Japanese shop split in half by a zig-zagging wall - see all our stories about retail interiors here.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Photography is by Åke E:son Lindman.

The following information is provided by the architects:


Très Bien shop – Headquarters
Architecture/ Concept

Très Bien Shop’s collections are displayed in a building with great character and space in central Malmö, Sweden.

Très Bien shop by Arrhov Frick

The space has previously housed a textile factory as well as a flea market, which becomes apparent when checking out the well-worn wooden floor.
When we started the project, the space was divided into a number of different-sized rooms with skewed logistics and hierarchy. The new architectural concept gives the room functional logistics and clear, built-in flexibility.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Très Bien Shop is a growing company, and it was impossible to determine exactly how the space would be used one or two years from now. Therefore, we designed a very flexible layout.

Très Bien shop by Arrhov Frick

Currently, the majority of Très Bien Shop’s sales are made online and there’s a need for regular photo shoots to keep the web shop updated. Therefore, a new photo studio plays a central role in the design and is the only room dividing the overall space.

Très Bien shop by Arrhov Frick

The photo studio is mobile and can be slid to different positions and adjust the space between warehouse and store. The exterior of the studio is paneled with mirrors, making it subtly disappear, and making it useful from all angles. The designed furniture features—racks, tables and shelves—are made in stainless steel and are designed as loose, moveable furniture.
  The entrance to the shop has a solid, glossy concrete floor. The weathered wooden floor of the store/warehouse section has been left intact and act as a contrast to the mirrors, concrete and stainless steel.

Très Bien shop by Arrhov Frick

The idea is that the environment should serve as a somewhat anonymous and subtle complement to clothing collections of diverse character.

Location: Friisgatan 6 Malmö, Sweden
Year: 2010-2011
Status: Built
Program: Retail store/ photo studio/ storage/ office space
Area: 400 Sqm
Team: Johan Arrhov, Henrik Frick