Seoul Memorial Park
by HAEAHN Architecture

| 2 comments
Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

This crematorium in Seoul by Korean firm HAEAHN Architecture folds up from the landscape and curls around a peaceful courtyard and pool of water.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Gardens and ponds run alongside the two-storey building, while grass and plants cover the entire roof.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Visitors enter beneath a sheltered canopy, before following a procession through the building that trails around the courtyard and ends at one of the gardens.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Skylights bring natural light into the building from above and are reflected in the polished marble floors.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

We've previously featured a few crematoriums, including one with fortress-like walls and dozens of square windows.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Photography is by Park Youngchae.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Here's some more text from the architects:


Seoul Memorial Park

Secluded by mountain hills from a bustling highway gateway, Seoul Memorial Park rests in a serene valley area of the Woo-Myun Mountain on the outskirts of Seoul, South Korea. Seoul Memorial Park is a crematorium constructed in harmony with the natural terrain of the site, which previously lent calming scenic views to meditative passing-by hikers, and is now converted to a sanctuary for solemn rituals concluding life’s journeys.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Canvas for Land Art

To overcome the unwelcomed response from the community, this crematorium was sought to be a “non-erected” building. Instead, Seoul Memorial Park emerges as a form of “land art” sculpted into the existing topography with a flowing array of architectural forms and motifs. Concaved at the center of the Park, lies a courtyard encompassed by a series of ritual spaces devoted to separate functions.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Site plan - click above for larger image

These spatial layers bordering the courtyard resonate from a distance with the surrounding mountain trails and ridges. The 2-storey high crematorium facility configured in the curvilinear belt along the courtyard has roof structures linked in the way flower petals pinwheel one another, punctuated by a reflective pool at the very heart of the courtyard.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

Ground floor plan - click above for larger image

Comfort in the Final Journey

Families in bereavement take the final journey of parting as they encircle the courtyard along a path reminiscent of spiritual spaces with vaulted ceilings and indirect lighting. Towards the cremation alcove, the ceiling rises drastically as a clearstory above a triforum. Upon completion of the path, a meandering garden comforts the bereft.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

East elevation - click above for larger image

As the water from the mountain flows down and gives life to the garden, one might be reminded of the transfiguration of sorrows in praise of the harmony in nature. The garden shimmers with sunlight, whispers with snowfalls, and dances with spring rains. Season by season, tranquility is discovered and the spirit is renewed. Just as nature was dissolved into a building to rest in the valley, Seoul Memorial Park was embodied in a piece of land art to celebrate life and transfigure sorrows.

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

North elevation - click above for larger image

Date of Completion: 2012
Site Area: 36,000 m2
GFA: 18,000 m2
Client: Seoul Municipal Facilities Management Corporation

Seoul Memorial Park by HAEAHN Architecture

West elevation - click above for larger image

2009 winning competition entry and 2012 built project by HAEAHN architecture.

  • Chaszr

    Eerily creepy corporate images… like something out of the movie world; soylent green factory.

  • Albaro Recoba

    I like the key plan in the sections <3