EKKO by
Thilo Frank

| 6 comments
 

Visitors to this installation in northern Denmark by German artist Thilo Frank are invited to walk through a contorted loop of timber while listening to the sounds of their voices and footsteps played back to them (+ slideshow).

EKKO by Thilo Frank

A circle of concrete paving creates a continuous walkway, while 200 wooden frames with incrementally different dimensions provide the twisted structure surrounding it.

EKKO by Thilo Frank

Microphones are hidden within the wooden beams and record the sounds made by everyone that steps inside.

EKKO by Thilo Frank

These sounds are continuously remixed by a computer and played back through tiny speakers to create a distorted echo.

EKKO by Thilo Frank

"The work acts as an archive of sounds and at the same time the visitors' perception of space and presence is amplified," explained Frank.

EKKO by Thilo Frank

Light enters the structure though the gaps between frames, creating stripes of light and shade on the interior surfaces.

EKKO by Thilo Frank

"Depending on the daylight the shadow play creates alternating patterns," said the artist. "From further distance the sculpture flickers in a moiré effect."

EKKO by Thilo Frank

Similar structures we've featured include a latticed timber hut on stilts and a wooden pavilion with a hollow belly.

EKKO by Thilo Frank

See more installations on Dezeen »

  • http://www.zazous.co.uk Zazous

    Beautiful! It looks so inviting. Anyone know if it is permanent or how long it will be there?

  • Jacob

    Hmm. Reminds me of an undergrad university project I saw once by a girl at Aalborg Uni. Exact same concept.

  • Ash Arc

    My thesis had one such part exactly the same and was presented an year ago :(

  • Stanley

    Exactly the same as another undergraduate project I have seen.

  • Bradford

    Did it better: http://goo.gl/HFAOWw