Dezeen offices
by Post-Office

| 4 comments
 

The ground floor of Dezeen's north London office The Surgery has been transformed into a walk-in watch shop by local studio Post-Office (+ slideshow).

Dezeen offices by Post-Office

What used to be the reception at the former doctor's surgery is now an area for Dezeen Watch Store customers to come and look at, try and buy timepieces from the curated selection available at our online store.

Dezeen offices by Post-Office

Watches are caged behind black metal-mesh doors in back-lit plywood storage units, and peg board has been added to hang tools for packing and distributing products including our Dezeen Book of Ideas.

Dezeen offices by Post-Office

Post-Office founder Philippe Malouin and his team divided the waiting room with a patchwork of reclaimed windows, creating separate meeting and work spaces.

Dezeen offices by Post-Office

"It made immediate sense to create a wall of glass as a barrier," Malouin told us. "We sourced most of the Victorian windows from eBay, but had to do a lot of research to find windows the right size that could be cut and pasted into the space."

Dezeen offices by Post-Office

Plants now hang below the skylight in the meeting room and cacti are mounted on the wall.

Dezeen offices by Post-Office

"The main features in the space that caught our interest were the windows in the roof," said Malouin. "They reminded us of a greenhouse, so we filled the space with live plants."

Dezeen offices by Post-Office

A red sofa obtained at a local market sits below the cacti and a mix of old and new Stool 60s by Alvar Aalto for Artek stand among more foliage around a traditional Berber rug.

Dezeen offices by Post-Office

"We wanted to use vintage items to make the space less formal and more homely," he said.

Dezeen offices by Post-Office

Molded plastic Eames chairs from Vitra and bespoke plywood tables furnish the workspace, along with a display of our heads that were scanned and 3D printed for our print-on-demand publication Print Shift.

Dezeen offices by Post-Office

Mounted on the walls in both spaces are Malouin's LED lamps that emanate light through shutter-like slats, which he designed as one of last year's W Hotels Designers of the Future award winners.

Dezeen offices by Post-Office

Outside, the facade has been given a fresh lick of white paint and a relief of our logo has been added above the letterbox.

Dezeen offices by Post-Office

When Post-Office originally designed the Dezeen office in 2011 they added a gold curtain, which has been replaced by light grey fabric, and kitted-out the space with Malouin's Market Table and Hanger Chairs. An exhibition of new work by Malouin is currently on show at an exhibition in Milan.

Dezeen offices by Post-Office

Photography above is by Luke Hayes.

Dezeen offices by Post-Office

Wallpaper* Magazine styled Malouin and Dezeen director Rupinder Bhogal as pharmacists for a feature about the space and Dezeen Watch Store, which appears in their May 2013 issue. Photograph by Daniel Stier.

Dezeen is based at 100a Stoke Newington Church Street, London N16 0AP - stop by and take a look at our watches.

See more designs by Philippe Malouin »
See more office interior design »

  • http://datjournal.com DAT

    Looks great!

  • Gugenheim is next

    Alexander Brodsky would be proud how you *cough* adopted his Vodka Drinking Pavillion facade.

  • http://nevermoresearch.com Zac

    Nice! Love how they merged the clean white lines with the vintage accents!

  • http://www.sysnovo.com Alanda

    Very nicely done; the colours, woodwork, plants, and a hint vintage give it a homely yet new and refreshing feel.