Le Noirmont by dB

Residential extension by Dubail Begert Architectes

Swiss architecture studio Dubail Begert Architectes have completed this translucent extension of a residential building in Le Noirmont, Switzerland.

Le Noirmont by dB

The outside stairwell frees up internal space and is made of a polycarbonate shell that allows people outside to see movement within.

Le Noirmont by dB

The metal staircase reflects coloured light from the tinted glazed panels that change colour from floor to floor.

Le Noirmont by dB

The illuminated interior gives the building a coloured glow at night.

Le Noirmont by dB

Here's more from the architects:


The installation of an outside stairwell allows increases space in the cramped apartments of this building of labour apartments built in 1907.

Le Noirmont by dB

Translucent polycarbonate shells play with reflections and transparency effects, to give to this volume an evanescent presence.

Le Noirmont by dB

Inside, floors, stairs and ceilings are made of raw aluminum sheets.

Le Noirmont by dB

This industrial materiality is clouded by the coloured light through the warm colours of the interior polycarbonate wall.

Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB
Le Noirmont by dB