The Lollipop Shoppe by Found Associates

| 2 comments

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

Found Associates of London have introduced a series of self-lit display cabinets as part of their redesign of the Lollipop Shoppe furniture store in east London.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

The lacquered wood cabinets are freestanding and have moveable shelves to allow the space to remain flexible.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

The ground floor is filled with individual items and forms the main retail space, while the basement is a showroom.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

The building is listed and existing features such as the brick walls have been left exposed.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

Here's some more from the designers:


The client approached Found Associates to design and project manage the new Lollipop Shoppe furniture store in Spitalfields Market in the City of London.

The Client has an existing store in Brighton, which Found has also been asked to re-design. The brief required an inventive use of the restricted space within the listed building to enable the largest possible display of product within an organised system.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

Found designed and detailed a new, flexible and compartmentalised display system which allows the client to adjust to suit new pieces being put on display. It also ensures that both large and small objects can be displayed next to each other avoiding a confusing appearance. The intention was for the system to appear free standing and as an ‘installation piece’ in its own right.

The new bespoke joinery utilises an existing display system and incorporates it into an internally illuminated black lacquered system that contrasts well with the exposed finishes of the store’s architecture.

The Lollipop Shoppe. by Found Associates

The ground floor forms the main retail area for smaller individual pieces while the basement is set aside for room sets and lighting. Found oversaw all details to ensure junction between new and old were executed perfectly.

Working to a constrained budget and timeframe Found has provided a fresh, flexible installation, which provides an effective extension of the Client’s current store and brand presence. Found undertook all design, detailing, project management and planning services.


See also:

.

9 Department Store and Gallery by Case-Real United Nude Shanghai
by Rem D Koolhaas
More
interior stories
| 2 comments

Posted on Thursday, August 5th, 2010 at 12:52 pm by Joe Mills. See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • Tom

    Worth mentioning Studio Makgill also, who designed the identity for the shop. http://www.studiomakgill.com/disciplines/identiti

  • felix

    this is really nice, high quality details and an uplifting feeling throughout. i love the lights on the exterior soffit.

    the bottom half of those cabinets look a bit dark to properly appreciate the chair inside though