KD-House by Geneto

| 6 comments
More:

KD-House by Geneto

Japanese architects Geneto installed diagonal walls across the interior of this houe in Shiga, Japan, to block views through to neighbouring houses and create new spaces in between the rooms.

KD-House by Geneto

Called KD-House, the renovation project also involved installing built-in wooden tables and storage to make best use of the new areas created.

KD-House by Geneto

Here is some more information from Geneto:


We did a renovation for a two-by-four construction unit house by Sekisui Heim that is located in a new residential area in Shiga prefecture. Although the site is relatively broad, the way it is built makes the site strangely narrow.

KD-House by Geneto

We believe this is because each houses were built only thinking about concluding within the site and without regarding the connection to the surroundings.

KD-House by Geneto

As a result the curtains hanged on the windows are always closed because the privacy is abused by making eye contact with the neighbors, so the broadening of the out door space makes no sense. We planed to salvage the situation and create flourishing life scenes inside.

KD-House by Geneto

First, we can’t add openings in a two by four construction house, so we decided to take over the exiting allocation of rooms and insert a new wall that connects each room.

KD-House by Geneto

The new wall stands up as if it wraps around the entrance, living room and the second living room while it leaves space between the existing windows and walls.

KD-House by Geneto

The wall prevents line of sight from adjacent land and bring in daylight and draft.

KD-House by Geneto

The space between the new and existing wall becomes a buffer zone and creates rooms like hobby room.

KD-House by Geneto

Furniture (tables, storage cabinets and horigotatsu) is built in the wall that gives character to each room.

KD-House by Geneto

By making a buffer zone in the interior, 4 layers including the inside surrounded by walls, the surrounding buffer zone, the outside (garden) buffer zone and the surrounding environment are created and connect the inside and outside softly.

KD-House by Geneto

Various life scenes revolve around the wall, and the space that spreads out from the inside to the outside sweeps away the constrained feeling.

KD-House by Geneto
This is a project that we tried to reedit the relations between the existing inside and outside space.

KD-House by Geneto

KD-House by Geneto

Click above for larger image

KD-House by Geneto

Click above for larger image

KD-House by Geneto

Click above for larger image


See also:

.

AZB House by
Geneto
Renovation Bruges by
Room & Room
NSV by adn Architectures and
Olivier Dubucq Architecte
| 6 comments
More:

Posted on Friday, March 25th, 2011 at 12:19 pm by Satwinder Virdee. See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • Jon

    nice! does anyone have an idea, what chair that is? Name? Designer? Producer?

  • mirtec

    love the dogs in the picture :D (also like the architecture)

  • yuc

    I know I am so mean, but this may be an art gallery, not a house.

  • http://www.brgstudio.com nulla

    Nice work, very well planned. I like the arrangement of the wooden floor.

  • dezy

    Nice wooden floor and nice white color(!) but the staircase and those tiles are ridiculous!

  • beni

    diagonal wall to create space for privacy seemed a bit contrived especially when we are at the other side of the wall. the resultant – residual – area is not exactly pleasing