Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

| 8 comments

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Mirrors lining the ceilings and walls of a tiny pop-up clothing shop in Warsaw create the illusion of endless rails of garments. 

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Polish architects Super Super and Inside/Outside collaborated to design the temporary pavilion inside a mobile office container for clothing retailer Zuo Corp.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Lengths of LED lighting surrounding the edges of the walls are reflected in the mirrors and appear to be part of an infinite illuminated grid.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

To one side of the sales floor are a storage cupboard and dressing room, which ironically has no mirrors inside at all.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

The pavilion occupied the city centre site for three months earlier this year.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Another clothes store by Super Super published on Dezeen uses cheap materials from a builders’ merchant - see our earlier story here.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Photography is Jacek Majewski.

Here are some more details from Super Super:


Zuo corp. Pop-up shop, Bracka 20, Warsaw.

A temporary Pop-up shop for an independent clothing brand Zuo corp. was planned initially for the gardens of the Warsaw University Library during the summer. The building of the project however was postponed to the winter and relocated to the city center, opposite the popular Warsaw café 'Między Namiʼ address Bracka 20. Zuo Corp. Pop-up shop opened on the 18th of December and was open for a limited time of just 3 months.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

The designers were given the use of a small sidewalk space, which would normally be allocated to café 'Między Namiʼ in the summer as a garden café. A major requirement for the project was to use two interconnected office containers (dimensions 4.65 x 5.60 x 2.31m) that the investor had at their disposal. The metal insulated structure of the container was supposed to provide protection from the difficult weather conditions: heavy rain, snow and strong frosts (up to -20 ° C) occurring at this time of the year in Warsaw.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

The aim was to achieve maximum effect with minimum means, having a small budget and the use of the base structure of the containers. Another important task was to create a surprise effect when entering the pop-up shop. Small, inconspicuous object, as it seemed from the outside, was creating an "Alice in Wonderland" effect, to introduce the viewer to another world. The outer facade of the black cube did not announce what happened inside the pavilion. The containers were tightly "packed" in black canvas evoking an association with a magic box of a prestidigitator.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

A space of 27 square meters was divided in 3 different functions: a main exhibition room with dimensions of 4.5 x 4.5 m, and a small facilities area with storage and dressing room. The ceiling height of the space was very low, only 2.2 meters. To avoid the impression of being in a confined space, we decided to visually enlarge the main room to infinity by lining the walls and ceiling with mirrors. The floor was covered with black linoleum. The doors to the back and into the dressing room were also hidden behind mirrors. The changing room was lined with black cloth. The customers had to go outside the dressing room to see their own reflection.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

All edges of the interior walls were accentuated with stripes of LED lighting. This being the only source of the light to the room combined with the mirrors strongly emphasized the illusion of boundless space. The impression of the space having a low ceiling - gone: The clothing, light, people and floor all reflected in the
mirrors to infinity became the only heroes of the interior space. From every angle attention was focused purely on the new styling of the customer.

The project is a joint work of two design studios: Super Super (Hanna Kokczyńska, Jacek Majewski) and Inside/Outside (Agnieszka Kuczyńska). We all live and work in Warsaw.

Zuo Corp by Super Super and Inside/Outside

Name project: Zuo Corp
Used materials: office container, mirrors, LED lighting, black canvas
Construction methods: office containers, interior wooden structure
Furniture manufacturer: custom made
Lighting manufacturer: custom made, stripes of LED lighting
Floor area (m2): 27 m2
Costs (€): 10 000 €
Date of completion: December 2010

  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100000197807947 James Wellington

    Where the cast of the Matrix goes to shop…

    Tank: So what do you need? Besides a miracle.

    Neo: Shirts. Lots of shirts.

  • http://www.facebook.com/chongkaiyi Kai Yi

    Awesome use of mirror to create spaciousness!!!

    • roddy

      I always say things like that about mirrors.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=678521850 Mario De Vries

    Must be a womens heaven. Endless racks of clothing.. Many of them went in…but never got out! I must say, nice job!

  • Ketaki

    too much !

  • http://www.butimtifferent.com Tiffany

    Just add a swing in the middle and it'll be a shopping version of Thilo Frank's
    “The Phoenix is closer than it appears” (http://www.kunsten.dk/Default.aspx?ID=4099)

  • nitchy14

    I'm sure it take 10 minutes to get sick. Sorry, but not for me. Too much effects

  • leslie138

    In this project, the architects have demonstrated how mirrors could reflect upon each other to create an endless space. It is amazing how mirror can false illustrate the size of a room. In addition, the blight lighting creates an uncomfortable feeling within the store, especially if one was to spend a lengthy time within the store. In my opinion, this is overdone.