The Gourmet Tea
by Alan Chu

| 5 comments
 

Flat panels on a multi-coloured wall slide, swing and roll out to create a secret tea shop in a São Paulo shopping centre (+ slideshow).

The Gourmet Tea by Alan Chu

Designed by Brazilian architect Alan Chu, the counter of The Gourmet Tea slides forward from beneath a purple hatch, while shelves can be wheeled out from behind a grey panel and a cupboard emerges from behind a large brown door.

The Gourmet Tea by Alan Chu

Even the sign for the shop is concealed behind a hinged flap.

The Gourmet Tea by Alan Chu

Other tea shops we've featured on Dezeen include one where the image of a teapot perforates the walls and one filled with stacked wooden cubes.

The Gourmet Tea by Alan Chu

Photography is by Djan Chu.

Here's a little more information from Alan Chu:


The Gourmet Tea This is the third store made by Brazilian architect Alan Chu for local tea brand "The Gourmet Tea".

The Gourmet Tea by Alan Chu

As on the earlier stores, the design was inspired by the brand's bright packing for its range of 35 organic tea blends, but on each new project new light is given to the use of color.

The Gourmet Tea by Alan Chu

The colorful plywood box opens in many ways to the public creating a dynamic, joyful atmosphere around it self using design as a tool to provide the right brand experience.

The Gourmet Tea by Alan Chu

Location: São Paulo, Brasil Area: 25,00m2

The Gourmet Tea by Alan Chu

Project : 2011 Construction: 2012

The Gourmet Tea by Alan Chu

Architecture: Alan Chu Team: Thiago Moretti

The Gourmet Tea by Alan Chu

  • Andy

    Brilliant!

  • http://dailygrail.com/ Red Pill Junkie

    Good economy of resources and space planning. Also nice color combination.

    Although frankly, I don't find the 'gourmet' side of plastic laminate.

  • http://twitter.com/sonydjuana @sonydjuana

    I like the design but this does not look like a gourmet tea shop. More like a convenient shop.

  • http://www.facebook.com/pedroark3 Pedro Sabino

    Nice space economy!

  • shafaq

    Love the space planning.