Aesop East Hampton
by NADAAA

| 6 comments
 

Shelves are supported by dowels slotted into pegboard walls at a new store for skin and haircare brand Aesop in the Hamptons, New York (+ slideshow).

Aesop East Hampton by NADAAA

Designed and built by American studio NADAAA, who previously completed another Aesop shop in San Francisco, Aesop East Hampton has pegboard walls around three sides of its interior and a free-standing basin at its centre.

Aesop East Hampton by NADAAA

Dowels of different sizes can be slotted into various places on the walls to change the arrangement of shelves for displaying the brand's signature brown-glass bottles. Walls above and below are painted in a pale shade of blue.

Aesop East Hampton by NADAAA

The central sink - a key feature in Aesop's stores -  is made from a Vermont soapstone that is typical in north-American bathrooms, while the taps are fixed to copper pipes.

Aesop East Hampton by NADAAA

Dezeen previously interviewed brand founder Dennis Paphitis about how Aesop stores always feature unique designs. "I was horrified at the thought of a soulless chain," he said.

Aesop East Hampton by NADAAA

Other Aesops featured on Dezeen include one in Tokyo made from the reclaimed materials of a demolished house and one in Paris with shelves made from hand-made iron nails. Aesops in the US include a New York kiosk made from over 1000 copies of the New York Times and a Boston store with shelves made from cornices. See more Aesop stores on Dezeen.

Here's some more information from Aesop:


Aesop is pleased to announce the opening of a signature store in the Hamptons, and to take up residence in an area that has been home to many gifted creative spirits – Jackson Pollock, Lee Krasner, Willem de Kooning, Frank O'Hara and Jean Stafford among them.

In recognition of the Hamptons' cultural and maritime heritage, Aesop East Hampton presents a tableau of practical and programmatic objects within a simple installation. Digitally fabricated pegboard panels line the walls, with dowels of varying lengths inserted to support orderly product display. A basin crafted from Vermont soapstone – a material long used for wash sinks in northeast United States – occupies the central space, with taps employing the simple copper valves often seen in the neighbourhood's carefully constructed gardens. A picture window opening onto the sidewalk allows for abundant natural light.

  • Concerned Citizen

    “Shelves are supported by dowels slotted into pegboard walls at a new store for skin and haircare brand Aesop in the Hamptons, New York ”

    So?

    And soapstone is NOT typical in North American bathrooms. I don’t know where you got that.

  • The last poet

    What does the quote on the outside say? I guess it doesn’t matter. An intellectual quote of some historical figure “borrowed” by a beauty brand says it all.

  • Emma

    Oops! Aesop have the best store designs – what happened here?

  • Aaron

    I hate having to do this, but NADAAA is a Boston-based firm. Please don’t let New York City take credit for yet another progressive design firm. Boston has such a feeble reputation for those as it is.

    • http://www.dezeen.com Dezeen

      Hi Aaron,

      NADAAA asked us to specify New York as this project was completed by its New York office, but I will alter the text to avoid confusion.

      Amy/Dezeen

      • Aaron

        Thanks for taking my comment into consideration, Amy!