Office interior by Tsubasa Iwahashi brings the
outside in with hanging baskets and a shed

| 2 comments
 

Japanese architect Tsubasa Iwahashi has added hanging plants and a shed-like meeting room to an office in Osaka, which workers can take a peek at through boxy windows (+ slideshow).

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

Tsubasa Iwahashi Architects renovated the corridor of 11 office units on one floor of a building in Osaka's Nishi-ku district. Entitled Hut on the Corridor, the garden-inspired project creates a common area where employees can take time out from their work.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

The main intervention is a wooden hut in the centre of the space, which can be used as a meeting area or a quiet chill-out zone. This structure has only three walls, so people step inside by walking around to its rear.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

The hut doesn't have any windows, but a large skylight helps to bring in light. There's also a small peephole in one corner that reveals the feet of anyone walking by.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

"Going up you take off your shoes, so in a manner different from the communication that takes place in each private room, the hut of wood creates new value, connections and ideas," said Iwahashi.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

New domestic-style windows were added between the corridors and the office units. Each one features a boxy wooden frame, where plants and other items can be displayed.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

The garden aesthetic is emphasised by hanging baskets suspended from the ceiling. The architects also made a small perforation in one wall to suggest a mouse hole.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

Signage is kept to a minimum. A simple floor plan is marked onto the walls of the hut to provide directions, while male and female toilets are symbolised by a pair of cartoon faces.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

Photography is by Takumi Ota.

Here's a project description from Tsubasa Iwahashi:


A Hut on the Corridor

Like the street and square of the city, was thought people going back and forth, to try to place that meets nearby the place, is the beginning of our image.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

We have renovated the common area of one floor of the rental office building built in '40s in the city, a small company lined. Up the stairs, step into the legs to the floor, a small hut will appear in front of you.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

We have expanded the part of the narrow existing corridor, and we have created a hut that get together. From a mere corridor, the hut changes the state and landscapes the place.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

Going up you take off your shoes, so in a manner different from the communication that takes place in each private room, the hut of wood located in the centre of the floor creates new value, connections and ideas.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

The corridor was regarded as an external space, lighting and planting the hut is located, the image of the external light, through a window facing there, and then insert the sunshine in each private room. Coupled with people going back and forth, and green hut glimpse through the window of a private room, reminiscent of the street landscape of the city.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

For adjacent building is close, it is intended that in the private room you can not feel the sunlight directly, to provide a new external environment.

Garden-like office interior by Tsubasa Iwahashi boasts hanging baskets and a wooden shed

I hope that while they use, environment as grow up, with the passage of time, depending on the season, the landscape as a hut go deeper.

  • corrrr

    Local laws in the Netherlands prevent that people have to work in office environments like this. These architects show us why. A glimpse of the sky, the smell of plants… you work so much better if they’re there. Only the idea of being outside is not enough.

  • Colin Woods

    I just have to wonder why there’s an Adolf-like icon for the gents’ lavatory.