Tai & Architectural Design keeps it simple
for Taipei apartment interior

| 4 comments
 

Taiwan studio Tai & Architectural Design kept this apartment in Taipei "as minimal as possible" so it can be easily reverted to its original state (+ slideshow).

Taipei interior by Tai and Architectural Design

The apartment is being rented by a couple working in the city centre, who asked Tai & Architectural Design to create an interior that can be reverted once their lease is up.



"This property can be only rented for five years from the government and the user needs to return it in the same condition," said the architects.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

All the surfaces are painted white to keep the space bright and clean, including the ductwork and electric cables exposed across the ceiling.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

"We chose the white colour to blur the profile of the space and make the interior as minimal as possible to celebrate the purity of the space," the architects said.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

The front door opens into the living and dining room, which includes a large projector screen on the wall facing the grey sofa.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

A door in the large window at the end of the space leads onto a small balcony surrounded by glass balustrades, so the view across the city remains unobstructed from the living area.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

White cupboards run under the screen and match the simple dining table, situated beside the separate kitchen.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

The corridor from the main space leads to the private rooms, with the master bedroom and en-suite bathroom located at the end.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

The study and storage space are situated on one side of the corridor, while another bedroom and bathroom are positioned on the other.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

Simple freestanding shelving units sit against the walls in the dining area and study, slotting under the ceiling beams.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

"We kept all the flexibility of the interior and made the storage movable so it can be reused when the contract expired," said the architects.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

White pendant lights in various shapes hang above the dining table, study desk and bedside tables.

Taipei interior by Tai and Architectural Design

Pastel tones used on tables, bedding and cushions provide hints of colours, and wooden dining chairs bring a touch of warmth to the otherwise stark interior.

The metal side tables feature in Hay's latest collection and the sofa is also available from the Danish brand. The coffee table in the lounge and pendant lights in the study are by Normann Copenhagen.

Taipei interior by Tai and Architectural Design
Floor plan – click for larger image
  • Sally

    Love the all white everything. I find it fresh rather than stark.

  • Swen

    Bedding and cushions are also from HAY.

  • Bruno

    Very good taste! I’m just not sure if the apparent pipes match well in this context.

  • Mr Walnut Grey

    At the end of the five years they’d be dragging me out… I’d be clinging to the doors. Love this space.