LTSC Project by Zellnerplus

LTSC Project by architects Zellnerplus is a proposed renovation of a shopping mall in downtown Los Angeles.

ltsc_02.jpg

The architects plan to remove part of the roof to create an open air mall, add four bridges between the existing shopping centre and car parks, and clad the building in semi-corrugated aluminium panels.

ltsc_10.jpg

The facade will include new balconies and windows, and will also be shaped to accommodate existing openings.

ltsc_08.jpg

Aluminium panels of the new facade will hang from a steel structure attached to the original building.

The following is from Zellnerplus:

--

LTSC Project Overview

ZELLNERPLUS was invited by a consortium of property developers to provide a strategy and vision for repositioning a nearly thirty year old, concrete masonry 125,000 square foot (11,612 square meter) indoor shopping center in downtown Los Angeles.

ltsc_05.jpg

Due to shifts in the demographics of the neighborhood, the shopping center has become largely vacant.

ltsc_axonprograms.jpg

The new owners of the property asked ZELLNERPLUS to develop and illustrate an architectural strategy for improving the market appeal and retail “image” of the property.

ltsc_circulation_study.jpg

Based on discussions with the shopping center’s new owners, ZELLNERPLUS proposed a renovation of the interior mall, shared outdoor public spaces and an adjacent five level parking structure.

ltsc_groundplan.jpg

The scheme presented here architecturally re-envisions the shopping center by proposing the following renovations to the property:

  • Partial removal of the existing shopping center roof to create a true open air mall;
  • Introduction of new street level entry points and new escalators;
  • Addition of new aluminum cladding, windows, balconies and balcony railing systems;
  • Provision of four new bridges to the existing parking structure;
  • Introduction of a New Ground Level Public Plaza providing more permeable and open ground floor circulation;
  • Removal of vehicular circulation from the pedestrian mall;
  • Redesign of all public spaces including new exterior paving, and new outdoor furniture.
  • ltsc_general_sitestudy.jpg

    The custom aluminum cladding system is intended to be a cost-effective and completely water permeable new skin for the shopping center.

    ltsc_07.jpg

    It serves primarily as an expedient means to cover and re-image the existing shopping center’s split-faced CMU infill façade.

    ltsc_claddingstudy.jpg

    The cladding system is composed of approximately 300 unique and 900 repeated semi-corrugated aluminum panel units hung on a light weight custom steel frame attached to the existing CMU façade.

    ltsc_collected_plans.jpg

    The cladding system’s common geometry is the result of a simple process of compact triangulation applied to the exterior surface and volume of the existing shopping center.

    ltsc_06.jpg

    Exceptions for existing openings, existing fire stair volumes, new balconies, new street openings and new entries force the new building skin to bulge or pocket at unique moments.

    ltsc_01.jpg

    As a result of this process each cluster of triangulated panels responds in concert to these bulging and pocketing pressures- the effect being a variegated but consistent new wrapping for the shopping center.

    ltsc_groundplan.jpg
    ltsc_secondflrplan.jpg
    ltsc_thirdflrplan.jpg
    ltsc_centralsection.jpg