House of Inclusion by FORM/Kouichi Kimura Architects

Here's another project from FORM/Kouichi Kimura Architects who designed the House of Vision in our previous story: this time, House of Inclusion in Shiga, Japan.

01_fkhs_001_s.jpg

The residence includes a courtyard sheltered from the street by a high wall.

03_fkhs_024_s.jpg

Photographs by Takumi Ot.

16_fkhs_052_s.jpg

Here's some text from the architect:

--

House of inclusion

This house, located in a new residential area, is for a 30-something couple. Surrounded by other houses, the design goal was set up to block out the outside world while avoiding too much closure, as well as to provide rich and sensuous spaces.

09_fkhs_032_s.jpg

First, a small patio and a path connected to it were laid out between the living/dining room and exterior.They are surrounded by a wall that blocks off the line of sight from outside. Planting and pond are laid out at the patio, so that the picturesque images of green and water are viewed from the rooms.

10_fkhs_016_s.jpg

Enclosed by walls that create indirect light filling softly the entire room, the house presents sentimental scenes here and there. The living spaces and the life lived there are enveloped by green and light, creating an affectionate environment.

14_fkhs_044b_s.jpg

Architects: FORM/Kouichi Kimura Architects
Location: Shiga, Japan
Client: Private
Construction Year: 2009
Site Area: 215,35m2
Constructed Area: 151,71m2
Photographs: Takumi Ot

11_fkhs_010_s.jpg
13_fkhs_042_s.jpg
15_fkhs_046_s.jpg
12_fkhs_021_s.jpg
04_fkhs_036_s.jpg
05_fkhs_048b_s.jpg

More Dezeen stories about FORM/Kouichi Kimura Architects:

.

150-02_mths_101_sq.jpg

House of Vision