NE by Teruhiro Yanagihara | Dezeen

Search results:

NE by Isolation Unit

NE by Teruhiro Yanagihara

Here's another hair salon by Japanese designer Teruhiro Yanagihara, this time located in central Osaka, Japan, featuring free-standing mirrored boxes.

NE by Isolation Unit

Called NE, the project hides different areas of the salon so as not to reveal the function of the space.

NE by Isolation Unit

A hair washing area is located inside a brick room with concrete steps sitting in front of it.

NE by Isolation Unit

The steps double up as a waiting area, providing seating and display surfaces.

NE by Isolation Unit

Lights and doors to the storage rooms are flush with the walls and fold out to reveal their functions.

NE by Isolation Unit

Photographs are by Takumi Ota.

NE by Isolation Unit

More salons on Dezeen »
More projects by Isolation Unit/Teruhiro Yanagihara »

NE by Isolation Unit

The following information is from Yanagihara:


NE, located in central Osaka, is a hair dressers shop for a young couple that started up their own business.

NE by Isolation Unit

The small space doesn't reveal it's actual purpose and is conceived as a narrative sequence of abstracted objects and volumes.

NE by Isolation Unit

An iconic stair, that contains the wash- and backroom, marks the waiting area and serves as seating accomodation and display.

NE by Isolation Unit

Free-standing mirrored screens are positioned in the otherwise empty cutting area like sculptures.

NE by Isolation Unit

The lights and doors to the storage fold our of the walls and let them appear like made of sheets of paper.

NE by Isolation Unit

See also:

.

KIZUKI + LIM by
Teruhiro Yanagihara
Isolation Unit completes
Tokyo hair salon
Ricort by
Isolation Unit