Miel Arquitectos designs Barcelona apartment for "short but vibrant" stays

Miel Arquitectos designs Barcelona apartment for "short but vibrant" stays

Miel Arquitectos has added bright pops of colour to a Barcelona apartment that is tailored towards tourists.

The 65-square-metre Piso Pereiv44 flat is divided into halves by a continuous wall, which is punctuated by fluorescent green storage spaces that are covered in a mirrored panel.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

The kitchen and living spaces are arranged down a single corridor, while the apartment's two bedrooms are tucked away on either end of the flat.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

Further bright flashes are added by furniture, cushions, and striped woven light shades with coloured cords, designed by Alvaro Catalán de Ocón.

Brown patterned tiles cover the floor of the living area, which opens out onto a balcony.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

"This flat was reformed with the idea of using it as a tourist apartment for short but vibrant stays," said Barcelona-based Miel Arquitectos, which previously designed an apartment with micro live-work spaces.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

Both of the apartment's bedrooms offer a more stripped back atmosphere, with white painted interiors, hybrid wardrobe-desks made from the flat's original doors, and headboards that follow the path of the original walls.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

The kitchen is described by the architects as "more like a raised DJ booth than Grandma's cosy cooking corner".

Extra natural light is brought into this space by the apartment's mirrored partition, which also emphasises the pattern of the scalloped ceiling.

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

"The kitchen is centre of this apartment, wrapped with a bar which provides an inviting place to chat and have something to eat," added the designers.

"The large mirrored wall offers many opportunities for playing with multiple reflections."

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos

Fellow Barcelona practice Nook Architects has also recently used mirrors to great effect, creating the illusion of extra space in a compact flat in the city's Plaça de Catalunya.

Photography is by Asier Rua.

More images and plans

Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos
Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos
Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos
Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos
Piso Pereiv44 by Miel Arquitectos