2020 results

Beverly Clinic
by Merge Architects

John Horner Photography

Designed by Merge Architects, Beverly Clinic is a new orthodontic office in Beverly, Massachusetts.

The new clinic presented a series of design challenges: efficiently fitting a fully functioning six-chair office into only 2,000 square-feet; spatially addressing a long tunnel-like space with only one end of window exposure; and creating a strong brand sensibility with a clear architectural language.

The existing ceiling height was soaring, which allowed for two zones to accommodate a pop-up ceiling and vertically expand within the overall tight conditions of the clinic. The two elevated ceiling zones are carved into a series of wide scalloped profiles.


This project has been longlisted in the leisure and wellness interior category of Dezeen Awards 2020.

Designer: Merge Architects
Project: Beverly Clinic

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Media partners