2020 results

Jiunvfeng Study on Mount Tai
by Gad Line+ Studio

Gad Line+ Studio

Gad Line+ Studio has designed a white cloud-like pavilion that overlooks a sacred mountain in China.

Hovering beside the sacred mountain Mount Tai, Jiunvfeng Study is located on a rocky ridge above Dongximen Village in northern China.

The study is attributed to nature in the shape of "a floating cloud hovering in the mountains."

The steel system and the membrane structure are solid, reliable and lightweight, which enables the design to draw the thin and stretching shape with the natural curve on the top of the hill, forming a delicate skeleton.


This project has been longlisted in the cultural building category of Dezeen Awards 2020.

Architect: Gad Line+ Studio
Project: Jiunvfeng Study on Mount Tai
Read more: Gad Line+ Studio

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • Dezeen Awards 2021 sponsor Dodds and Shute
  • Dezeen Awards 2021 Sponsor Kingspan

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire