2020 longlists

QST House
by NOARQ

NOARQ

Design studio NOARQ has extended a stone villa in Portugal, adding a bright-red cabin perched above the entrance.

The house rises from broad blocks of granite into the wilderness, like a fortification, indistinct from the supporting walls at the edge of the street. It backs up the old farmland, now transformed into a garden.

The building stretches itself till the blood-coloured gate. Above the entrance, a wooded room painted in the colour of the gate, of the eaves and of the window frames, lay suspended.

The building was cleaned up of picturesque motifs, sheds, shutters and loose exoticism. On the inside, the studio redesigned each and every constructive piece.


This project has been longlisted in the rural house project category of Dezeen Awards 2020.

Architect: NOARQ
Project: QST house
Read more: NOARQ

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Partners

Media partners