Alan-Voo Family House by Neil M. Denari Architects

Here are some photographs of the Alan-Voo Family House in Los Angeles by Californian practice Neil M. Denari Architects.

The project added a 1,000 square foot extension to the existing 1,000 square foot house.

The renovation was required to reflect the creativity of its inhabitants - a film trailer director, graphic designer and illustrator and their three daughters.

The extension comprises a glass-encased living area at ground level, and enclosed master bedroom on the first floor.

The house was completed in July 2007.

The following information is from Neil M. Denari Architects Inc:


Alan-Voo Family House

Project Description

The clients for this house renovation / extension, a couple with three daughters, are a creative, democratic unit. The father directs film trailers, the mother is a graphic designer and illustrator, while the high school / middle school / elementary school aged daughters are all immersed in their own versions of their parents' visual cultures. The family have asked that 1,000 sf be added to the site in addition to the existing 1,000 sf house.

The scheme leaves half of the house for the daughter’s bedrooms and incorporates the other half plus new extensions in front and back into a public zone and a private bedroom for the parents.

This strategy amounts to a new 16 ft wide linear house being inserted into the existing house. Multi-toned, bright colors accentuate the new pieces which suggests a graphic expression representative of the family’s interests.