Logan Offices by SO-IL

| 14 comments

Logan Offices by SO-IL

Figures appear as ghostly silhouettes behind the translucent white fabric that partitions these New York offices by architects SO-IL.

Logan Offices by SO-IL

Above: photograph is by Naho Kubota

Completed for production company Logan, the offices contain flexible workspaces with minimal furnishings and decoration, as well as three sound-proofed editing suites lined with rolls of felt.

Logan Offices by SO-IL

Glass screens subdivide both of the two main office suites and wrap around desks that span each room.

Logan Offices by SO-IL

Above: photograph is by Naho Kubota

White PVC is stretched across the ceiling and is lit from behind to create an even plane of light overhead.

Logan Offices by SO-IL

Photography is by Iwan Baan, apart from where otherwise stated.

Logan Offices by SO-IL

Here's some more text from SO-IL:


SO – IL, a Brooklyn-based design firm, completes new office and studio space for the NewYork opera- tion of LOGAN, a bicoastal production company.The project is located in a 6,500sf corner loft space on the second floor of a land-marked building in the heart of SoHo.

Logan Offices by SO-IL

SO – IL’s design builds on Logan’s dynamic working model and attempts to create an environment that supports a strong sense of collaboration and collectivity. A large part of LOGAN’s team con- sists of mobile consultants that join the team on a per-project basis.This constantly changing work setting requires little personalized work stations and rooms, but a high level of flexibility.

Logan Offices by SO-IL

SO – IL rethinks how office space can work given Logan’s organization—creating layers of transparency, and completely shared work spaces. The space is divided into two identical, symmetrical rectilinear spaces. Each long room has a 65 foot continuous custom work table. Accommodating working groups of any size, the shared desks consolidate almost every operation of the company in one place: design, production, and meetings.

Logan Offices by SO-IL

The end section of each continuous table is divided by glass walls, allowing for acoustically pri- vate offices and meeting rooms to share the same work surface.The supporting functions of the office, including three felt- wrapped sound-isolated editing suites are organized along the periphery of the space. Seamless, floor-to-ceiling translu- cent fabric walls separate the central work areas, visually breaking down the scale of the space, while maintaining a shared environment, and allowing natural light to penetrate. A stretched PVC luminous ceiling provides totally even, shadowless lighting.

Logan Offices by SO-IL

Above: photograph is by Naho Kubota

Looking through layers of fabric, people and objects perpetually appear almost as if out of focus. Fabric walls catch natural light, and like a projection screen, change colors as light changes throughout the day.Together, the seam- less fabric, luminous ceiling, and continuous desks create an environment of abstraction and scalelessness, freeing those working in the space from typical expectations of use. This abstraction, combined with the symmetry of spaces, the spatial ambiguity of the fabric, creates the illusion of reflections when looking into adjacent spaces, creating a dream-like, surreal experience.

Logan Offices by SO-IL

Client: LOGAN
Architect: SO—IL
Team: Florian Idenburg, Jing Liu, Ilias Papageorgiou (Assoc. Principal- in Charge) as well as Danny Duong and Nicole Pas- sarella.
Location: NewYork, NY
Program: Office Space

Logan Offices by SO-IL

Above: photograph is by Naho Kubota

Area: 6,500 sf
Budget: Undisclosed
Status: Completed 2012
General contractor: Katsura Construction
Worksurface fabrication: Situ Studio
Lighting consultant: Lighting Workshop

Logan Offices by SO-IL

Above: photograph is by Naho Kubota

  • http://dailygrail.com/ Red Pill Junkie

    If Limbo exists, that's how it must look like.

    • jordanjlloyd

      Couldn't agree more. This for me literally has no personality whatsoever.

    • Tilla

      Perfect word. If I had to work there, I'd slap up Post-its on those screens so fast… that it would make the architects' heads spin. They went too far with the idea. It is humanly intolerable.

  • http://twitter.com/smallBLDG @smallBLDG

    using translucent white fabric and glass screening are brilliant subtle moves!
    so much better than typical office partitions, thank you SO-IL

  • Chris

    Is there a room labelled '101' at the end of the corridor?

  • Phil

    drab, souless hole

  • bobby

    You should see their dungeon of an office in Los Angeles

  • roel

    incredible comments above. seems no architects are reading this article.

  • http://isabelartsoul.tumblr.com/ Isabel Ferreira

    The simple and ‘clean’ ambience helps the translucent white fabric to express the ‘gostly’ appearences..

    Great pic.

    Agree with the comment of Limbo existence.

  • Jasper

    Its boring Sejima-ish cleaniness, bad habits they picked up from Japan

    • davvid

      boring Sejima? You can't be serious.

  • War

    Robert Irwin circa 1970, but without the phenomenal.

  • bernard

    Love the architecture of sanaa. More firms should copy them.

  • http://Kasperbenjaminreimerhansen.com Kasper

    by reading this post its clear that all to many architects has no taste what so ever! all to many people become architects and that's the problem of the profession to many people without taste are allowed to build and fortunately so-IL are not one of them.
    amazing work. if you want a warm and nice office go to starbucks.