Ginan House by
Keitaro Muto Architects

| 2 comments

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Gravel coats the exterior of this house in Japan by Keitaro Muto Architects, including a wedge-shaped block with outward sloping walls.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Named Ginan House, the two-storey residence is located at the back of a long and narrow site, behind a gravel garden that separates it from the street.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

A small swimming pool is tucked into a recess in the facade, marking the divide between the two overlapping blocks that comprise the building.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Sloping walls continue inside the house and separate the two bedrooms and staircase in one block from a third bedroom and a living and dining room in the other.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

A walk-in-closet and small toilet are also located on the first floor and can only be accessed by crossing a metal bridge.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

We've also just featured another Japanese house, which is shaped like an arrow.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

See more Japanese houses on Dezeen »

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Photography is by Apertozero.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Here's the architect's project description:


"GINAN ", whole site including a building is like a Japanese garden.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

A client requested me to relocate a garden stones and trees from a garden of the house which he used to live.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

This site is long and narrow. I left half site on the road as a "garden" for future for their children.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

The whole site is as a "garden", spread gravel all over the site and placed some big garden rocks and trees.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

The building stands as if it was a part of this garden.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

This diagonal wall which is made with gravel makes the ground look as if it were standing up, making it a magnificent scene.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Inside this architecturally designed building(mass), you will find the bedroom, bathroom and other rooms where you will be able to have your own space for comfort and privacy.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

The spaces left by the volumes are open spaces where the family can get together.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Both the inside and outside of this house were dynamically designed to give the owner an open and clear feeling as if they were in a garden.

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Architects: Keitaro Muto Architects
Collaborators: Atushi Fujio
Location: Hashima-gun, Gifu, Japan
Use: Residential
Structure: Timber frame construction
Completion: 2012
Project Area: 147.86 sq m

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Site plan - click above for larger image

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Ground floor plan - click above for larger image

Ginan House by Keitaro Muto Architects

First floor plan - click above for larger image

Ginan House by Keitaro Muto Architects

Section - click above for larger image

  • Omnicrom

    So, what, it’s pebble dashed? Wow, how unusual and innovative. (Tip: come to Scotland, we LOVE putting gravel on our walls. No, really.)

  • xtiaan

    That bath looks like it’ll do everything including pour a cocktail and a hand shandy. The Japanese are so cutting edge.