Summer House
by Mikael Bergquist

| 3 comments
 

This holiday cabin in Sweden by architect Mikael Bergquist is clad with untreated timber that will fade to grey as time passes (+ slideshow).

Summer House by Mikael Bergquist

Surrounded by woodland, the house is located near the western seafront and provides a retreat for a family that lives in England.

Summer House by Mikael Bergquist

The building has a gabled roof and overhanging eaves, which reference the traditional local architecture.

Summer House by Mikael Bergquist

"The traditional Swedish farm house is deeply rooted, almost as an icon," Bergquist told Dezeen. "I wanted to combine this typology with a modern way of living, in close contact with nature."

Summer House by Mikael Bergquist

A large living and dining room is located at one end of the house and has sliding glass walls that open it out to a surrounding deck.

Summer House by Mikael Bergquist

See more Swedish houses here, including one with a bare wooden interior.

Summer House by Mikael Bergquist

Floor plan - click above for larger image

Photography is by Mikael Olsson.

Summer House by Mikael Bergquist

Section - click above for larger image

Project details:

Name: Summer House M
Location: Bohuslän, The West Coast, Sweden
Year of completion: 2012
Architect: M.B.A. Mikael Bergquist
Landscape: Per Axelsson

  • loud and clear

    What to add? Nice work :-)

  • pistabaci

    Great job. Looks like a place where I could spend the rest of my days (I’m 29) :-)

  • Mopkba

    No mosquitos in Sweden?