Les Bebes Cupcakery
by J.C. Architecture

| Leave a comment
 

A door and deep-framed window are set into the glass house-shaped facade of this cupcake shop in Taiwan by J.C. Architecture.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

Taiwanese studio J.C. Architecture used the cake boxes as a starting point for the interior design. "We wanted to create a space that derives from the actual product itself," say the architects. "We took the idea of the gift packaging and studied the movement of folding."

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

Les Bebes Cupcakery has a house-shaped shop frontage that extends beyond the facade of the building with a floor-to-ceiling glass window, interrupted by a solid black doorway.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

A black-framed box with a yellow interior pushes through the glass, acting as a display cabinet for the cupcakes.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

Inside the shop, a line of small shelves appears to have folded out of the white walls like box lids, revealing squares of dark tiles behind.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

Dark tiles are also used to border a raised bar area, which is lined with yellow and black stools.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

We recently featured a beauty salon in Osaka that also has a house-shaped shop window.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

Earlier this year we featured a patisserie that uses reclaimed wooden doors to recreate the decorative panelling of nineteenth century French interiors.

Les bebes Cupcakery by J.C. Architecture

See all our stories about shop design »