Near House by Mount Fuji Architects Studio | Dezeen
Near House by Mount Fuji Stdio

Near House by Mount Fuji Architects Studio

Japanese firm Mount Fuji Architects Studio have squeezed a narrow gate house between two existing Tokyo residences, leading to a main house on the L-shaped site behind.

Near House by Mount Fuji Stdio

The gate house (above) faces onto the road, separated from the main house at the back of the site (below) by a small courtyard.

Near House by Mount Fuji Stdio

Both parts of Narrow House are two-storey wood frame structures.

Near House by Mount Fuji Stdio

The gate house (above) has walls lined with bookshelves and a ladder connecting the two floors.

Near House by Mount Fuji Stdio

The main house has a bathroom and bedroom on the ground floor with the kitchen and living space on the first.

Near House by Mount Fuji Stdio

All photographs are by Shigeo Ogawa.

Near House by Mount Fuji Stdio

Here's some more from the architects:


Near House has two buildings in a site.

Near House by Mount Fuji Stdio

Both buildings are very small, therefore we find a big potential.

Near House by Mount Fuji Stdio

It is not as large as the houses and not as small as the furniture.

Near House by Mount Fuji Stdio

This project has "unique near distance".

Near House by Mount Fuji Stdio

Principal use:private residence

Near House by Mount Fuji Stdio

Site area:66.42m2

Near House by Mount Fuji Stdio

Building area:37.65m2

Near House by Mount Fuji Stdio

Total floor area:75.30m2

Near House by Mount Fuji Studio

Click above for larger image

Structure:wood frameStructure:wood frame
Near House by Mount Fuji Studio

Click above for larger image

Design:2008.9 - 2009.4
construction:2009.7 - 2010.2

Near House by Mount Fuji Studio

Click above for larger image

Near House by Mount Fuji Studio

Click above for larger image


See also:

.

Tree House by Mount Fuji
Architects Studio
House in Hamadera
by Coo Planning
More
architecture stories