Nike Canteen by Uxus Design

Nike Canteen by UXUS

Athletes are illustrated across a wall of orange tubes in this canteen at the headquarters of sports brand Nike in Hilversum, the Netherlands, by Amsterdam studio UXUS.

Nike Canteen by Uxus Design

Developed in collaboration with the Nike design team, the dining room contains individual tables and timber-slatted booths adorned with logos and statistics.

Nike Canteen by UXUS Design

Coloured chairs and picnic benches provide additional seating in the canteen, which is located at the company's Europe, Middle East and Africa headquarters.

Nike Canteen by UXUS Design

White graphics on the walls of the kitchen list the favoured lunches of sports stars including Maria Sharapova and Paula Radcliffe.

Nike Canteen by UXUS Design

A glass-fronted mezzanine at first floor level overlooks the ground floor.

Nike Canteen by UXUS Design

See also: K-Swiss pop-up store by UXUS Design.

Nike Canteen by UXUS Design

More interiors on Dezeen »

Nike Canteen by Uxus Design

Photography is by Dim Balsem.

Here are a few words from Uxus Design:


Nike EMEA Headquarters commissioned UXUS to be part of the team to re-design their corporate canteen.

Nike Canteen by UXUS Design

The objective was to create a personalized, social hub inspired by sports that encouraged and enabled the exchange of ideas.

Nike Canteen by UXUS Design

Working alongside the Nike design team, UXUS created a space utilizing mismatched elements to accommodate the various moods and needs of the employees.

Nike Canteen by UXUS Design

Semi-enclosed areas and cozy spaces offer solitude,while vast tables and counters stimulate interaction.

Nike Canteen by Uxus Design

Every element was designed for efficiency and the ability of employees to create a personalized eating experience.

Nike Canteen by UXUS Design

Material choices were inspired by sports facilities with contrasting bright and neutral colors.

Nike Canteen by UXUS Design

Various ceiling elements such as low hanging lamps create rhythm to diffuse and humanize the tall volume of the main eating hall, while a striking, orange tube wall with super-graphic ties the 2 levels together.

Nike Canteen by UXUS Design

The printed graphics were created by Matte Amsterdam.

Nike Canteen by UXUS Design