2020 results

Natural Wisdom
by Tus-Design Group

Tus-Design Group

Tus-Design Group has designed a lakeside warehouse in Suzhou, China, integrating the surrounding landscape and ecology.

The warehouse has been partially submerged below the ground, with the indoor levels sitting above the flood-level line.

The building features several small skylights and a sunken inner courtyard window, which provide ample natural lighting and ventilation. The sunken courtyard is connected to the external ground through a bridge that climbs slowly outwards.

The green roof covering and the surrounding landscape has grown over time, making the warehouse and surrounding environment more integrated with the lakeside landscape.

The warehouse is hidden by grasslands, trees and flowers.


This project has been longlisted in the infrastructure project category of Dezeen Awards 2020.

Architect: Tus-Design Group
Project: Natural Wisdom

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Media partners