2020 results

Please Sit
by Gitta Gschwendtner

Gitta Gschwendtner's "Jacob's Bench" in the Volunteers garden
Oskar Proctar

Gitta Gschwendtner has curated a seating installation for the National Trust.

The installation was commissioned for the seventeenth-century Fenton House in Hampstead in north London.

In order to slow the journey through the house, the visitor is encouraged to experience Fenton House as a guest – seated, not standing – pondering a particular aspect of the house and collection.

The seat invites the visitor to slow down, sit down and look again at the collision of old and new.


This project has been longlisted in the installation design category of Dezeen Awards 2020.

Designer: Gitta Gschwendtner
Project: Please Sit
Read more: Gitta Gschwendtner

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Partners

Media partners