2020 results

The Jewellery Box
by Michael Collins Architect

Michael Collins

Michael Collins Architect has transformed a Victorian terrace backing onto a railway line in south London into an energy-efficient home.

The project creates a sequence of new interior spaces each varying in light and outlook.

A new lantern-roofed extension creates a tall dining space framing views of the sky. The exterior was inspired by the simple poetry of boxy self-built "add-ons" and "closet returns" seen along the rear of railway terraces.

Materials were chosen to blend with the sooty-coloured London stock brickwork at the rear. Inside this is contrasted by a warm palette of brass and timber.


This project has been longlisted in the small interior category of Dezeen Awards 2020.

Designer: Michael Collins Architect
Project: The Jewellery Box

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Media partners