2020 results

Vaughan's Stream Reserve
by LandLAB

Sam Gould

Vaughan's Stream Reserve is a coastal park by landscape architects LandLAB, designed to improve connectivity to Long Bay, New Zealand.

The parkland is integrated with amenities and infrastructure that includes a new town centre, over 2,500 houses and public spaces.

The ecological restoration of Long Bay Village has improved navigation to the coastal parkland through boardwalks, bridges and pavilions. Wetland areas have been created as part of a low-impact design network and a stormwater treatment system.

A pedestrian path links the park spaces to the adjacent Long Bay Village. This has created access to the water's edge through timber decks, which are orientated to frame the surrounding landscape.


This project has been longlisted in the infrastructure project category of Dezeen Awards 2020.

Architect: LandLAB
Project: Vaughan’s Stream Reserve

See all the projects shortlisted for Dezeen Awards 2020 and vote for your favourites

Sponsors

Media partners