2021

Back to the neighbourhood: The Playscape, children's community centre
by Waa

田方方Tian FangFang

Waa have refurbished an existing 1970’s warehouse complex for grain storage supported by a transport facility in the north of Beijing.

Our client is a children's healthcare provider specialising in movement development for a broad range of age groups.

Children are often passive in decision-making scenarios and Play is sometimes the only period under their own control.

The Focus for this refurbishment is to address the missing elements of inner-city dwelling, namely a functioning neighbourhood. Balance is taken for granted until challenged, we hope the building can become a tool for sensory learning. The iconography of the project becomes about the activity, to nudge children to imagine and feel what they see as the limits to their own adventure.


This project has been longlisted in the landscape project category of Dezeen Awards 2021.

Architect: Waa
Project: Back to the neighbourhood: The Playscape, children's community centre

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • Norse Projects
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf
  • Dezeen Awards 2021 sponsor Tom Dixon
  • Kvadrat

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire