2021

Better Place Forests Visitor Center
by OpenScope Studio

Hewitt Photography

This visitors center defines an important touchpoint within Better Place Forests; a new sustainable alternative to traditional cemeteries located in Northern California’s coastal range.

Perched on a wooded rise, and framing a view of the forests beyond, the visitors center delineates the threshold of the visitors’ journey. It invites a moment to pause and orient, before moving into the protected memorial groves, where trees rather than headstones mark the places where loved ones are remembered. The experience immerses visitors in the forest, while the center’s Corten and redwood construction convey a reassuring sense of permanence.


This project has been longlisted in the landscape project category of Dezeen Awards 2021.

Architect: OpenScope Studio
Project: Better Place Forests Visitor Center

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire