2022 results

A Private Reading Room
by Atelier Tao+C

A Private Reading Room by Atelier Tao + C
Photo by Wen Studio

Atelier Tao+C has created a multifunctional space from three separate rooms to produce an area conducive to rest, relaxation and study.

The project is an internal reading room for a team, designed as a shared study room among a group of friends that works as a third space between public and private, living and working.

It is located on the ground floor of a 1980s house, where two vacant rooms enclosed by load-bearing brick walls stood next to a glasshouse in the courtyard.

The design converts the three separated rooms into a united area which can accommodate a dozen people at a time, whether for reading or holding small lectures within.


This project has been shortlisted in the small interiors category of Dezeen Awards 2022.

Designer: Atelier Tao+C

Project: A Private Reading Room

Read more: Atelier Tao+C

Vote for this project! www.dezeen.com/awards/vote
Voting closes on 10 October.

Sponsors

  • dezeen-awards-2021-sponsor-google
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • One Hundred Shoreditch
  • Solus

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire
  • Global Design Awards Lab