2022 results

Made of Sand
by Studio Weave

Made of Sand by Studio Weave
Photo by Jim Stephenson

Studio Weave has designed Made of Sand in Blackdown Hills, United Kingdom.

This project is located in the Blackdown Hills and takes its name from its historic origins as a local sandpit. Made of Sand was conceived as a flexible guest and creative space for the clients’ local family, friends, and artists.

Studio Weave has added a double-storey geometric timber artist’s retreat to a stone cottage in Devon, completing the revival of the holiday home for a family based between London and the countryside.

The retreat offers those wishing to connect with nature, their art or craft, and organisations in the region an independent space on the peaceful property.

A restored stone stair on the eastern elevation bookends the new space between the existing cottage and the hillside.


This project has been shortlisted in the residential rebirth project category of Dezeen Awards 2022.

Designer: Studio Weave

Project: Made of Sand

Vote for this project! https://www.dezeen.com/awards/vote/
Voting closes 10 October.

Sponsors

  • dezeen-awards-2021-sponsor-google
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • One Hundred Shoreditch
  • Solus

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire
  • Global Design Awards Lab