International Triennale of Kogei by Nendo

| 4 comments

International Triennale of Kogei by Nendo

Five agricultural growing tunnels stand inside a former book store in Kanazawa, Japan, for this exhibition designed by Japanese studio Nendo.

International Triennale of Kogei by Nendo

Created for the inaugural International Triennale of Kogei, the installation provides five exhibition spaces to be curated separately, without disturbing the shop fittings that remain in place.

International Triennale of Kogei by Nendo

Each enclosure is lit from without the translucent plastic walls while black strips of carpet guide visitors through the exhibits.

International Triennale of Kogei by Nendo

The installation remains on show until 20 June.

International Triennale of Kogei by Nendo

See also: Kanazawa World Craft Triennial 2010 Pre-event installation by Nendo involving domestic greenhouses (November 2009).

International Triennale of Kogei by Nendo

More about Nendo in our special category.

International Triennale of Kogei by Nendo

Photographs are by Daici Ano.

Here are some more details from Nendo:


First International Triennale of Kogei
in Kanazawa, Japan

The venue called Rifare was formerly the remaining space left over from a large bookstore, and its temporary use as an exhibition venue necessitated that the empty retail space be left more or less intact, without placing drastic changes to the leftover interior.

Working within a limited budget, we were also required to obtain ample space for use by five curators.

For this reason, we decided that we would set up five pre-fabricated agricultural greenhouses made of plastic within the venue space and turn them into individual gallery spaces.

The lighting used to highlight the works inside would softly pour from the translucent plastic walls, and their gentle glow turned the greenhouses into large lanterns of light.

Moreover, winding ”trails” of black stapled carpets ran throughout the exhibition venue, with white vinyl panels for displaying the works positioned alongside there “trails”.

While keeping costs low, we were thus able to create the semblance of “farmland” that partitioned the area where people would walk and where the works would be displayed.

This form of expression was in fact an expanded version of the “home-use greenhouse” that we had used at our pre-event venue held half a year earlier, and we found that this environment was most suitable for expressing the development and growth of crafts in the unique “soils” of Kanazawa.


See also:

.

24 ISSEY MIYAKE Shop
by Nendo
Tokyo Baby Cafe
by Nendo
ASOBIO shop
by Nendo
| 4 comments

Posted on Thursday, June 17th, 2010 at 4:11 pm by . See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • http://www.individual.cl/ æon

    I like the light, not too lighting and not too obscure, with shades nicely smoothed. I found interesting the arcs of the containers.

  • aff

    The most beautiful structures ever seen on Dezeen.

  • http://www.tropstudio.com pocco

    Stunning!

  • mrc

    Good use of the space. Are there any similar projects which are catered around a more permanent reuse of a space but also with a limited budget?