N House by TOFU

| 5 comments

N House by TOFU

This cedar-panelled box in Shiga, Japan, is a family house by Japanese studio TOFU architects.

N House by TOFU

Called N House, the exterior is clad in cedar panels in three different shades.

N House by TOFU

A second-floor terrace has been created by cutting out a cube-shaped portion from the volume.

N House by TOFU

The traditional layout of a family house has been reversed, with the bedrooms and bathrooms arranged on the ground floor, while the living spaces and an extra bedroom are on the second.

N House by TOFU

Photographs are by Yohei Sasakura.

N House by TOFU

More Japanese houses on Dezeen »

N House by TOFU

More residential architecture on Dezeen »

N House by TOFU

The following informations if from the architects:


N-HOUSE

This residence is located in villa subdivision areas in Otsu, Shiga, Japan.

N House by TOFU

There are  rich natural environments with Lake Biwa in thesoutheast and Mount Hira in the northwest,so in the first stage,we have decided to use cedar panels as exterior materials.

N House by TOFU

The exterior wall is colored with three colors and attached gradation patterns,therefore the abstract wood texture comes and gives us a massive impression.

N House by TOFU

As Forest side,we have arranged a semi-outdoor terrace inside,so that there could have an coherent exterior space.

N House by TOFU

Also in the living room, we observed the sky and forests around it and we have made graceful sunlights come in various directions through the windows.

N House by TOFU

Click above for larger image

Architects: TOFU
Location: Otsu, Shiga, Japan
Project Architect: Fumiya Ogawa+Tomonobu Higashino
N House by TOFU

Click above for larger image

Site Area: 240.01 sqm
Project Area: 107.23 sqm
Project Year: 2010


See also:

.

V21K07 by
Pasel Kuenzel Architects
Casa 205 by
H Arquitectes
Ogaki House by Katsutoshi Sasaki + Associates
| 5 comments

Posted on Tuesday, February 1st, 2011 at 9:11 pm by Catherine Warmann. See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • http://home.kpn.nl/iasa41gr/Home.html Michael

    At first glance: An offspring of a mariage between the Dee and Charles Wyly Theatre by Rex/OMA and the Zollverein School of Management & Design by SANAA.

    I like the shades in the facade and the clean lines especially at the terrace.
    The airco prominent in the living and the details in the bathroom are a bit of a shame though.

  • 3DDD

    Not a chance for something like that being build in UK. Such a pitty…

  • angry catalan

    I'm not sure I like the use of colour in the façade. Otherwise it's pretty nice.

  • http://www.brgstudio.com nulla

    Very well planned, it looks simple but it has the greatest attention on each detail.

  • mcmlxix

    The exterior is quite nice. I like the materials, and the sense of asymmetrical balance of fenestration on the cubic canvass.

    However from an interior point of view, some of the window placements are a bit awkward. And what’s with the AC (I assume) marring the living space’s wall?