House in Saitozaki
by Case-Real

| 2 comments

House in Saitozaki by Case-Real

The open mouth of this steel-clad house in Fukuoka, Japan, by architects Case-Real reveals its interior to anyone strolling by.

House in Saitozaki by Case-Real

Red and grey galvanised steel envelops the exterior of the House in Saitozaki, which is single-storey on side but has two storeys on the other.

House in Saitozaki by Case-Real

A pitched roof with exposed eaves shelters living and dining rooms on the single-storey side, while utility rooms are located opposite beneath three first-floor bedrooms.

House in Saitozaki by Case-Real

Storage areas inside the house are built into the walls, while the floors are covered with dark wood panels.

House in Saitozaki by Case-Real

Other recent projects by Case-Real include a dorm with a curvy timber deck and a boutique with concave walls - see them both and more here.

House in Saitozaki by Case-Real

Photography is by Hiroshi Mizusaki.


House in Saitozaki

In a residence, For the configuration of volume and internal space In a residence, we thought timeless and simple was best.

House in Saitozaki by Case-Real

Here, keeping an awareness of orientation and road connections, but without paying special attention the site geometry, two anonymous architectural volumes (a typical one-story gable and a two-layer box) are bound together leaving the simple internal structures intact.

House in Saitozaki by Case-Real

Type of Project: Residence

House in Saitozaki by Case-Real

Period: Feb 2011 - Oct 2011

House in Saitozaki by Case-Real

Structual engineer: Jikuu-koubou

House in Saitozaki by Case-Real

Site area: 169.0㎡

House in Saitozaki by Case-Real

Building area: 76.9㎡

House in Saitozaki by Case-Real

Floor area: 123.2㎡ (1F/76.9㎡、2F/76.3㎡)

House in Saitozaki by Case-Real

  • http://www.schoolarchitects.org.uk/ school architects

    What I like about this creation is the wide spaces in between rooms. It makes you feel comfortable to move around the house. You can put lots of furniture without feeling of being crowded.

  • edward

    Too much living space lost to circulation and services. Like the exterior cladding.