House in Fujizakura by
Case Design Studio

| 2 comments
 

This small house in rural Japan by Tokyo firm Case Design Studio is lifted off the ground on a single central pillar (+ slideshow).

House in Fujizakura by Case Design Studio

Case Design Studio designed the single-storey home for a couple and located it on a sloping site in Yamanashi Prefecture, close to Mount Fuji.

House in Fujizakura by Case Design Studio

A winding pathway leads from the road towards an elevated entrance, which comprises an external staircase that ascends to a balcony.

House in Fujizakura by Case Design Studio

The house centres around a double-height dining room, which is lit from above by a series of clerestory windows.

House in Fujizakura by Case Design Studio

Other rooms are arranged around the outside of the dining room and include a bedroom, kitchen, bathrooms and a traditional Japanese room filled with tatami mats.

House in Fujizakura by Case Design Studio

According to the studio, the rooms were designed to lead into one another in a "migratory flow pattern", meaning there are "no dead ends".

House in Fujizakura by Case Design Studio

The Japanese room is raised on a wooden platform and features a large window, offering a view out towards the trees.

House in Fujizakura by Case Design Studio

Flooring elsewhere is concrete and features under-floor heating.

House in Fujizakura by Case Design Studio

Interior walls are painted white, contrasting with the dark timber that lines the inside of the dining room.

House in Fujizakura by Case Design Studio

Other Japanese houses completed recently include one with cantilevered storey, one shaped like a fairytale tower and one with angular cutawaysSee more houses in Japan »

House in Fujizakura by Case Design Studio

Location: Yamanashi Prefecture, Minamitsuru Narusawa village
Character: Fuji
Primary use: Housing (residence)
Residents: Couple

House in Fujizakura by Case Design Studio

Land size: 395 sqm
Construction area: 75 sqm
Total floor area: 67 sqm (20T)
First floor scale: ground

House in Fujizakura by Case Design Studio
Site plan - click for larger image
House in Fujizakura by Case Design Studio
Floor plan - click for larger image
  • artyvisual

    I like the overall appearance. It’s rather typical that they didn’t choose to also use the dark wood at the bottom part of ‘the box’ (that would have been more obvious wouldn’t it?) but perhaps being white makes it looks delicate and not to heavy.

  • Sienna

    Love the use of shadows.